Κόσμος|20.11.2023 18:13

Χάος στην Αλβανία: Άναψαν καπνογόνα και φωτιά εντός του Κοινοβουλίου αντιδρώντας στον προϋπολογισμό

Newsroom
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά
Associated Press
Associated Press
Associated Press
Associated Press
Associated Press
Associated Press

Το απόλυτο χάος επικράτησε στην αλβανική Βουλή κατά την ψήφιση του προϋπολογισμού του 2024 καθώς βουλευτές του Δημοκρατικού Κόμματος άναψαν καπνογόνα και μια μικρή εστία φωτιάς εντός της αίθουσας. Στόχος του να εμποδίσουν την ψήφιση του.

Συγκεκριμένα, οι βουλευτές στοίβαξαν καρέκλες στο κέντρο της αίθουσας της Βουλής και κόκκινος, πράσινος και μοβ καπνός από τα καπνογόνα κάλυψε τον αέρα. Ένας βουλευτής φάνηκε να ανάβει μια μικρή φωτιά η οποία πέρασε σε έναν κάδο προτού οι φλόγες σβηστούν γρήγορα από τους γύρω βουλευτές πριν εξαπλωθεί.

Ο ντε φάκτο ηγέτης του κόμματος της αντιπολίτευσης και πρώην πρωθυπουργός Σαλί Μπερίσα κατηγόρησε την κυβέρνηση και τον Έντι Ράμα ότι προσπαθεί να φιμώσει την αντιπολίτευση. «Η μάχη δεν τελείωσε», είπε ο Μπερίσα σε δημοσιογράφους μετά την αναταραχή στην αίθουσα της Βουλής όπου ο προϋπολογισμός εγκρίθηκε σε μια πρώτη ψηφοφορία σε μια συνεδρίαση που διήρκεσε λιγότερο από πέντε λεπτά.

«(Η αντιπολίτευση) έφερε φρασεολογία και μεθόδους πεζοδρομίου στην πολιτική», δήλωσε ο Ράμα με ανάρτηση στο X (πρώην twitter), μετά το περιστατικό.

Έντι Ράμακαπνογόναειδήσεις τώραΒουλήΑλβανία