Κόσμος|24.11.2023 17:02

Το OPEN στο τελευταίο άκρο των συνόρων Ισραήλ – Λιβάνου: «Υπάρχει μια μικρή κλιμάκωση από Χεζμπολάχ - Ελπίζουμε ότι θα τη θέσουμε υπό έλεγχο»

Newsroom

Με τη Χεζμπολάχ να κλιμακώνει τις επιθέσεις από το Λίβανο κατά του Ισραήλ, ο ισραηλινός στρατός αυξάνει τις δυνάμεις του στα σύνορα. Άρματα μάχης, ελεύθεροι σκοπευτές και δυνάμεις ειδικών επιχειρήσεων περιπολούν στις περιοχές που εκκενώθηκαν από την αρχή των εχθροπραξιών υπό το φόβο των εισβολέων. Τα άρματα μάχης είναι έτοιμα να επιχειρήσουν αν και εφόσον αυτό κριθεί απαραίτητο.

Η τηλεόραση του OPEN και η απεσταλμένη Γεωργία Γαραντζιώτη βρέθηκε την περιοχή Ελόν, το τελευταίο άκρο των συνόρων Ισραήλ - Λιβάνου, όπου οι σειρήνες ηχούν συχνά από τις ρουκέτες της Χεζμπολάχ και μίλησε με αξιωματικούς και εφέδρους του ισραηλινού στρατού.

«Υπάρχει μια μικρή κλιμάκωση. Ελπίζουμε ότι θα τη θέσουμε υπό έλεγχο. Είμαστε έτοιμοι, υπάρχει σχεδιασμός, οι στρατιώτες είναι στις θέσεις τους. Παρακολουθούμε την κλιμάκωση. Η Χεζμπολάχ επιτίθεται στο Βόρειο Ισραήλ στις κοινότητες μας, σε αμάχους, με ρουκέτες και αντιαρματικούς πυραύλους, όλους και πυραύλους μεγάλης ισχύος. Τις περισσότερες φορές μπορούμε να τις αναχαιτίσουμε» ανέφερε αξιωματικούς των ειδικών επιχειρήσεων του ισραηλινού στρατού.

«Εμείς έχουμε αναλάβει να προστατεύσουμε τους κατοίκους των περιοχών του Βορρά. Η δουλειά μας είναι να βρεθούμε σε οποιοδήποτε μέρος χρειαστεί. Δεν φοβόμαστε που έχουμε πολλούς εχθρούς στα σύνορά μας. Είμαστε ισχυροί. Πολεμούμε για την αγάπη ενώ αυτοί για το μίσος» είπε ο Αβίν, έφεδρος του ισραηλινού στρατού.

Η μεγαλύτερη επίθεση ρουκετών της Χεζμπολάχ από τις 07/10 χθες

Το πρωί της Πέμπτης η Χεζμπολάχ εξαπέλυσε τη μεγαλύτερη επίθεση προς το Ισραήλ, από τις 7 Οκτωβρίου, όταν και ξεκίνησε ο πόλεμος της χώρας με τη Χαμάς.

Οι IDF λένε ότι περίπου 35 ρουκέτες που εκτοξεύτηκαν από τον Λίβανο πέρασαν τα σύνορα στο προηγούμενο μπαράζ στο βόρειο Ισραήλ. Η Χεζμπολάχ ισχυρίστηκε ότι εκτόξευσε 48 ρουκέτες.Η αεράμυνα αναχαίτισε αρκετούς από τους πυραύλους. Δεν υπήρξαν αναφορές για τραυματισμούς από τις επιθέσεις.

Το IDF λέει ότι έπληξε τα σημεία από τα οποία εκτοξεύτηκαν οι ρουκέτες, ως απάντηση.

Επιπλέον, αρκετοί αντιαρματικοί πύραυλοι και όλμοι εκτοξεύτηκαν από τον Λίβανο σε περιοχές κατά μήκος των συνόρων.

ΙσραήλΧεζμπολάχΛίβανοςΛωρίδα της Γάζαςισραηλινός στρατόςειδήσεις τώρα