Κόσμος|26.11.2023 10:51

Ο γιος της Λαγκάρντ έχασε μεγάλο ποσό επενδύοντας σε κρυπτονομίσματα: «Τον προειδοποίησα και με αγνόησε»

Newsroom

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), Κριστίν Λαγκάρντ αποκάλυψε ότι ένας από τους δύο γιούς της έχασε μεγάλο χρηματικό ποσό, επενδύοντας σε κρυπτονομίσματα

«Με αγνόησε βασιλικότατα, είναι δικαίωμά του», είπε χαρακτηριστικά, μιλώντας σε φόρουμ με φοιτητές στη Φρανκφούρτη. Δεν διευκρίνισε για τι ποσό πρόκειται, αλλά σημείωσε ότι έχασε περίπου το 60% από αυτά που είχε επενδύσει. «Όταν συζήτησα μαζί του, τελικά, παραδέχτηκε, με μισή καρδιά, ότι είχα δίκιο», τόνισε όλο νόημα.

Η Κριστίν Λαγκάρντ έχει επανειλημμένα πάρει θέση εναντίον των κρυπτονομισμάτων, χαρακτηρίζοντας τα κερδοσκοπικά, άχρηστα και εργαλείο που χρησιμοποιείται από εγκληματίες για παράνομες δραστηριότητες.

Η ΕΚΤ έχει ζητήσει να θεσπιστούν κανονισμοί για τα περιουσιακά στοιχεία που βρίσκονται σε μορφή κρύπτο, προκειμένου να προστατευτούν οι καταναλωτές που αγνοούν τους κινδύνους, αλλά και για να κλείσουν τα παραθυράκια που επιτρέπουν σε δίκτυα εγκληματιών είτε να ξεπλένουν χρήμα είτε να διοχετεύουν χρήματα σε τρομοκρατικές οργανώσεις.

Οι ανησυχίες ότι τα νομίσματα που εκδίδονται από ιδιώτες θα μπορούσαν να υποκαταστήσουν το κρατικό χρήμα ήταν ένας από τους λόγους για τους οποίους η ΕΚΤ ξεκίνησε το δικό της πρόγραμμα ψηφιακού ευρώ, αλλά η τράπεζα βρίσκεται ακόμη χρόνια μακριά από την έκδοση οποιουδήποτε ψηφιακού χρήματος, το οποίο δεν θα είναι έτοιμο πριν το 2026.

κρυπτονομίσματαευρωπαϊκή κεντρική τράπεζαειδήσεις τώραΚριστίν Λαγκάρντ