Κόσμος|28.11.2023 19:44

Κατασκοπευτικό θρίλερ στην Ουκρανία: Στο νοσοκομείο λόγω δηλητηριασμού η σύζυγος αρχικατασκόπου της χώρας

Newsroom

Στο νοσοκομείο νοσηλεύεται, λόγω φερόμενου δηλητηριασμού η Μαριάννα Μπουντάνοβα, σύζυγος του επικεφαλής της στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών της Ουκρανίας, υποστρατήγου Κίριλο Μπουντάνοφ, σύμφωνα με τα όσα είπε στο BBC πηγή των ουκρανικών υπηρεσιών πληροφοριών. Την πληροφορία επιβεβαιώνει και το Reuters το οποίο, μάλιστα, σημειώνει ότι, η Μπουντάνοβα δηλητηριάστηκε με βαρέα μέταλλα και νοσηλεύεται.

Η είδηση μεταδόθηκε και από ουκρανικά μέσα, τα οποία, ωστόσο, δεν αναφέρουν εάν και κατά πόσο η Ρωσία βρίσκεται πίσω από το περιστατικό. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Ukrainska Pravda, εκτός από την Μπουντάνοβα, δηλητηριάστηκαν και αξιωματούχοι των υπηρεσιών πληροφοριών της χώρας. Δεν υπάρχουν, ωστόσο, στοιχεία που να δείχνουν ότι, και ο Μπουντάνοφ, στοχοποιήθηκε.

Ποιος είναι ο Κίριλο Μπουντάνοφ

Ο Κίριλο Μπουντάνοφ είναι ο επικεφαλής του Κύριου Διευθυντηρίου Πληροφοριών του υπουργείου Άμυνας της Ουκρανίας. Ο ρόλος του στον σχεδιασμό και την εκτέλεση των στρατιωτικών επιχειρήσεων κατά των δυνάμεων της Ρωσίας, είναι κομβικός. Η σύζυγός του, σύμφωνα με την ιστοσελίδα Babel, διεκομίσθη στο νοσοκομείο αφότου ένιωθε άσχημα για μεγάλο χρονικό διάστημα. Υποβάλλεται σε θεραπεία. Όπως ανέφερε αξιωματούχος, ο οποίος δεν κατονομάστηκε, οι ουσίες με τις οποίες φέρεται να δηλητηριάστηκε, δε χρησιμοποιούνται στην καθημερινή ζωή ή σε στρατιωτικές επιχειρήσεις. Επικαλούμενη δικές της πηγές, πάντως, η Ukrainska Pravda μεταδίδει ότι, η Μπουντάνοβα επιβεβαιωμένα δηλητηριάστηκε, πιθανότατα από την ακτανάλωση τροφής. Το ίδιο δημοσίευμα αναφέρει ότι, μετά από έναν αρχικό κύκλο θεραπείας, πλέον νιώθει καλύτερα.

κατάσκοποςΡωσίαΟυκρανίαειδήσεις τώραδηλητηρίασημυστικές υπηρεσίεςπόλεμος