Κόσμος|30.11.2023 14:06

Επίθεση στην Ιερουσαλήμ: Ανέλαβε και επίσημα την ευθύνη η Χαμάς – 3 οι νεκροί

Newsroom

Η Χαμάς ανέλαβε και επίσημα την ευθύνη για την  επίθεση με πυροβόλα όπλα που σημειώθηκε σήμερα το πρωί στην Ιερουσαλήμ, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τρεις άνθρωποι.

Η ανακοίνωση της Χαμάς

«Οι αδελφοί Μουράντ Νεμρ (38 ετών) και Ιμπραχίμ Νεμρ (30 ετών) (…), μέλη των Ταξιαρχιών Εζεντίν αλ Κάσαμ από τη Σουρ Μπάχερ», συνοικία της Ανατολικής Ιερουσαλήμ, «θυσιάστηκαν διεξάγοντας επιχείρηση» κατά την οποία «σκοτώθηκαν τρεις έποικοι και τραυματίστηκαν άλλοι», ανέφερε η Χαμάς σε ανακοίνωσή της.

H παλαιστινιακή οργάνωση πρόσθεσε ότι «η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε ως φυσική απάντηση στα πρωτοφανή εγκλήματα που διαπράττει η κατοχή», αναφερόμενη στη στρατιωτική εκστρατεία του Ισραήλ στη Γάζα και την αντιμετώπιση των Παλαιστίνιων κρατουμένων στις ισραηλινές φυλακές.

Έξι οι τραυματίες

Έξι ακόμη άνθρωποι τραυματίστηκαν, δύο από αυτούς σοβαρά, και άλλοι 4 ελαφρότερα. Οι δράστες, έπεσαν νεκροί από πυρά των δυνάμεων ασφαλείας, ανέφερε η εφημερίδα Haaretz.

Οι δράστες έφτασαν με αυτοκίνητο στον κόμβο Givat Shaul γύρω στις 7:40 π.μ. και πυροβόλησαν προς τους πολίτες που περίμεναν σε σταθμό λεωφορείων. Και οι δύο ήταν οπλισμένοι με ένα πιστόλι και ένα τυφέκιο M-16. Δύο στρατιώτες και ένας πολίτης στην περιοχή τους ανταπέδωσαν τα πυρά, σκοτώνοντας τους επιτιθέμενους. Μέσα στο αυτοκίνητό τους βρέθηκαν φυσίγγια με εκατοντάδες σφαίρες.

ειδήσεις τώραΧαμάςΛωρίδα της ΓάζαςΙερουσαλήμεπίθεση