Κόσμος|27.03.2019 19:14

Πληρώνονται κανονικά οι Βρετανοί ευρωβουλευτές παρά τo Brexit

Newsroom

Φεύγουν αλλά πληρώνονται ως την τελευταία στιγμή οι 72 Βρετανοί ευρωβουλευτές. Θα πληρωθούν ολόκληρο το μήνα Απρίλιο, παρά το γεγονός ότι μπορεί να χρειαστεί να εγκαταλείψουν το πόστο τους στις 12 Απριλίου λόγω Brexit.

Επίσης οι ευρωβουλευτές θα λάβουν το λεγόμενο “επίδομα μετάβασης”, κάτι σαν ταμείο ανεργίας, ύψους 8.600 ευρώ ο καθένας για δύο χρόνια μετά την αποχώρησή τους. Αρκετά εκατομμύρια ευρώ δηλαδή από τους Ευρωπαίους φορολογούμενους.

Η Ε.Ε. συμφώνησε η διαδικασία του Brexit να παραταθεί εως τις 22 Μαΐου, αλλά με την προϋπόθεση ότι η συμφωνία αποχώρησης θα εγκριθεί εντός της εβδομάδας. Εάν αυτό δεν συμβεί, οι ηγέτες των χωρών της Ε.Ε δέχθηκαν η αποχώρηση να αναβληθεί ως τη 12η Απριλίου και κατόπιν το Λονδίνο να ορίσει τα επόμενα βήματα .

Την ώρα που η Τερέζα Μέι διανύει την πιο δύσκολη εβδομάδα της πρωθυπουργίας της, οι Βρετανοί συνεχίζουν να μη γνωρίζουν υπό ποιους όρους θα αποχωρήσει η χώρα τους από την Ε.Ε.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προειδοποίησε ότι το διαζύγιο στις 12 Απριλίου χωρίς συμφωνία -- άρα χωρίς μεταβατική περίοδο -- είναι «ολοένα και πιο πιθανό».

Τερέζα ΜέιευρωβουλευτέςBrexit