Κόσμος|04.12.2023 16:09

Γάζα: Καρέ-καρέ η στιγμή που ο ισραηλινός στρατός κατεδαφίζει το δικαστήριο της Χαμάς

Newsroom

Βίντεο από τη στιγμή που ο ισραηλινός στρατός κατεδαφίζει το κύριο δικαστήριο της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, Παλάτι της Δικαιοσύνης, έχουν έρθει στη δημοσιότητα.

Λίγες ημέρες πριν, στρατεύματα της Ταξιαρχίας Nahal του στρατού του Ισραήλ είχαν φωτογραφηθεί έξω από το δικαστήριο της Χαμάς, αφού κατέλαβαν την τοποθεσία.

Οι στρατιώτες φαίνονται να κρατούν ισραηλινές σημαίες, χωρίς να έχει γίνει σαφές πότε τραβήχτηκε η φωτογραφία.

Επεκτείνει το Ισραήλ τη χερσαία επίθεση

Διευρύνονται και σήμερα οι επιχειρήσεις του ισραηλινού στρατού στη Λωρίδα της Γάζας παρά τις συνεχείς εκκλήσεις των οικογενειών των ομήρων για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων. Οι επιχειρήσεις επικεντρώνονται στη Χαν Γιουνίς, την οποία ο στρατός έχει περικυκλώσει ενώ συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί σε νότο και βορρά, με αποτέλεσμα να υπάρχουν δεκάδες νεκροί και τραυματίες. Τουλάχιστον 15.523 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στη Γάζα από την έναρξη των ισραηλινών βομβαρδισμών, εκ των οποίων το 70% είναι γυναίκες και παιδιά.

Συνάντηση με το πολεμικό συμβούλιο ζητούν οι οικογένειες των ομήρων

Συνάντηση θα έχουν στο μεταξύ, οι οικογένειες των ομήρων που κρατούνται από τη Χαμάς με το πολεμικό συμβούλιο την Τετάρτη σύμφωνα με το OPEN και την Αδαμαντία Λιόλιου. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε μετά τη συνέντευξη Τύπου που έδωσαν οι οικογένειες και στην οποία κατηγόρησαν τα μέλη του πολεμικού συμβουλίου ότι αρνούνται να τους ενημερώσουν για το μέλλον των διαπραγματεύσεων για την απελευθέρωση των αγαπημένων τους προσώπων.

Ο Ντάνιελ Λίφσιτζ, εγγονός της Γιόσεβεντ Λίφσιτζ και του Οντέντ Λίφσιτζ που απελευθερώθηκε από της Χαμάς, κάλεσε τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου πολέμου κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου να επιστρέψουν στις διαπραγματεύσεις για την απελευθέρωση των ομήρων.

Ο ίδιος δήλωσε ότι οι οικογένειες θα κλιμακώσουν τις ενέργειές τους εάν αυτό δεν συμβεί.

«Σας καλούμε να επιστρέψετε αμέσως στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, χωρίς καθυστέρηση και με οποιοδήποτε κόστος», είπε. «Η αδιαφορία σας απέναντί μας είναι ντροπή. Εάν δεν ενδιαφέρεστε να μας εκπροσωπήσετε, θα απευθυνθούμε σε μια διεθνή οντότητα που θα συμφωνήσει να το κάνει. Δεν θα σας παρακαλέσουμε. Εάν αυτό δεν συμβεί, θα καθίσουμε από τις 20:00 σήμερα το βράδυ κοντά στο αρχηγείο του στρατού της Κίρια και δεν θα μετακινηθούμε από εκεί», πρόσθεσε.

Λωρίδα της ΓάζαςΧαμάςΙσραήλειδήσεις τώραΓάζα