Κόσμος|05.12.2023 14:31

Συναγερμός στην Ουαλία: Επίθεση κοντά σε σχολείο - Αναφορές ότι μαχαιρώθηκε έγκυος

Newsroom

«Σοβαρή επίθεση» στο Aberfan, της νότιας Ουαλίας, έλαβε χώρα την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου, με τις πρώτες αναφορές να κάνουν λόγο για επίθεση με μαχαίρι και τραυματισμό ατόμου κοντά σε σχολείο. Μάλιστα υπάρχουν αναφορές ότι μαχαιρώθηκε έγκυος, ενώ οι πολίτες καλούνται να αποφύγουν την περιοχή.

Σύμφωνα με το BBC, η ένοπλη Αστυνομία  «αντιμετωπίζει αποτελεσματικά το περιστατικό», όπως πρόσθεσαν οι Αρχές της Νότιας Ουαλίας.

Την ίδια στιγμή, το δημοτικό συμβούλιο του Merthyr Tydfil δήλωσε ότι ορισμένα «σχολεία και χώροι παιδικής μέριμνας βρίσκονται σε προληπτικό κλείδωμα, ως απάντηση σε ένα συνεχιζόμενο περιστατικό».

Το σχολείο Greenfield School ανέφερε σε στους γονείς για το συμβάν ότι: «θέλαμε απλώς να σας διαβεβαιώσουμε ότι προληπτικά κρατάμε τους μαθητές ασφαλείς μέσα στο κτίριο και όλες οι περιμετρικές πύλες είναι κλειδωμένες».

Το Κέντρο Παιδικής Μέριμνας και Οικογένειας Trinity, το οποίο βρίσκεται σε γειτονικό δρόμο, δήλωσε ότι «είναι κλειδωμένο προληπτικά λόγω ενός περιστατικού στην κοινότητα» και πρόσθεσε ότι όλο το προσωπικό και τα παιδιά είναι ασφαλή.

σχολείοειδήσεις τώραΟυαλίαεπίθεση με μαχαίρι