Κόσμος|07.12.2023 08:33

Ερντογάν: Τα «beast» που φέρνει μαζί του - Οι λιμουζίνες που αντέχουν σε πυροβολισμούς, εκρήξεις και χημικά

Newsroom

Όχι με ένα, όχι με δυο αλλά με τρία αεροπλάνα θα φτάσει πρωί της Πέμπτης στην Αθήνα ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν καθώς εκτός από την μεγάλη συνοδεία του θα μεταφέρει μαζί του και...τις υπερπολυτελείς θωρακισμένες λιμουζίνες του.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του MEGA, ο Ερντογάν έχει πάντα μαζί του τις λιμουζίνες - φρούρια καθώς ακολουθεί το παράδειγμα του προέδρου των ΗΠΑ που ταξιδεύει με το φημισμένο «Beast».

Τα «θηρία» του Ερντογάν είναι οχήματα Mercedes – Maybach με το κόστος καθεμίας να κυμαίνεται από 1 έως 2 εκατ. τουρκικές λίρες ενώ διαθέτει συνολικά έξι τέτοιες λιμουζίνες για τις επισκέψεις του στο εσωτερικό και στο εξωτερικό. Είναι έτσι κατασκευασμένες από ένα ειδικό κράμα τιτανίου που προσφέρει την απαιτούμενη θωράκιση ενώ οι πόρτες είναι ενισχυμένες με επιπλέον ατσάλι πάχους 13 εκατοστών. Έτσι αντέχουν σε πυροβολισμούς, εκρήξεις, ακόμη και σε επίθεση με χημικά, αφού στο εσωτερικό τους αναπτύσσεται ένα ειδικό κύκλωμα αέρα που εμποδίζει την είσοδο εξωτερικών αερίων.

Μάλιστα ο συγκεκριμένος στόλος των αυτοκινήτων του Τούρκου προέδρου ανανεώθηκε τελευταία φορά το 2017.

Δρακόντεια τα μέτρα από την ΕΛ.ΑΣ

Σημειώνεται πως συνοδεία πάνοπλων αστυνομικών, κυρίως της ΕΚΑΜ, θα έχει ο Ερντογάν μέχρι την Ηρώδου Αττικού ενώ θα υπάρχει κλοιός ασφαλείας γύρω από την τουρκική αλλά και την ισραηλινή πρεσβεία. Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, οι Αρχές Ασφαλείας εκτιμούν πως πάνω από 3.500 αστυνομικοί θα βρίσκονται στους δρόμους.

Επίσης, θα ισχύσουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από νωρίς το πρωί της άφιξής του, για όλη την αυτοκινητοπομπή, που θα ακολουθήσει ο πρόεδρος της Τουρκίας. Επιπρόσθετα, θα υπάρχουν ελεύθεροι σκοπευτές σε μεγάλα κτήρια της Αθήνας, στα σημεία όπου αναμένεται να περάσει ο Τούρκος πρόεδρος. Ελικόπτερα και drone θα παρακολουθούν από αέρος και θα δίνουν συνεχώς ενημέρωση για όσα συμβαίνουν στο κέντρο.

δήμος Αθήναςειδήσεις τώραΡετζέπ Ταγίπ ΕρντογάνΤουρκία