Κόσμος|08.12.2023 16:00

Ερντογάν: Ο νόμος περί γειτονίας επιβάλλει να βγάλουμε τους γείτονές μας από το κλαμπ των χαμένων

Μαρία Ζαχαράκη

Ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας σήμερα στο TRT World Forum 2023 του κρατικού καναλιού της Τουρκίας αφιέρωσε όλη την ομιλία του στον πόλεμο στη Γάζα και δήλωσε ότι πρέπει να επικρατήσει μία δίκαιη ειρήνη χωρίς χαμένους αυτή τη φορά.

«Ελπίζουμε ότι όλα τα μέρη θα συνειδητοποιήσουν αυτή την αλήθεια, την οποία εκφράζουμε επίμονα το συντομότερο δυνατό. Η Τουρκία είναι έτοιμη να βάλει το χέρι της κάτω από την πέτρα για να αποτρέψει περισσότερη αιματοχυσία, περισσότερη καταστροφή και περισσότερα δάκρυα. Πράγματι, ζούμε σε μέρες που χρειαζόμαστε την ειρήνη, ιδιαίτερα μια δίκαιη ειρήνη, περισσότερο από ποτέ. Δυστυχώς, είναι οι αθώοι που πληρώνουν το τίμημα κάθε ημέρας και κάθε στιγμής που χάνεται για την εγκαθίδρυση μιας διαρκούς ειρήνης, όχι οι Δυτικοί που ρίχνουν λάδι στη φωτιά. Έχει περάσει προ πολλού η ώρα να βάλουμε ένα τέλος σε αυτό. Θεωρούμε ότι ο νόμος περί γειτονίας μας επιβάλλει να βγάλουμε τους γείτονές μας από την εξίσωση "χάνεις-χάνεις" στην οποία είχαν περιέλθει. Με τις προσπάθειές σας, Θεού θέλοντος, θα αποκατασταθεί το κλίμα ειρήνης και σταθερότητας που τόσο λαχταρούσε η περιοχή μας».

Ο πρόεδρος της Τουρκίας έβαλε πάλι σήμερα κατά της Δύσης για τη στάση της στη Μέση Ανατολή, αλλά και των διεθνών ‘καρτέλ’, των ΜΜΕ.

«Η Δύση εξακολουθεί να μην αντιλαμβάνεται ότι περνάει μια δοκιμασία που θα κλονίσει ριζικά την ασφάλεια και την ευημερία της. Ως Τουρκία, βλέπουμε τον κίνδυνο που πλησιάζει. Ακόμα και αν κάποιοι αισθάνονται άβολα, εμείς δεν θα σταματήσουμε να φωνάζουμε την αλήθεια και την πραγματικότητα. Θα συνεχίσουμε την εντατική διπλωματική μας κίνηση και την ανθρωπιστική βοήθεια για τη Γάζα.

Τα παγκόσμια καρτέλ των μέσων ενημέρωσης προσπαθούν να παραβλέψουν τις φρικαλεότητες στη Γάζα και να νομιμοποιήσουν τη σφαγή των δημοσιογράφων με το πρόσχημα της Χαμάς».

ελληνοτουρκικές σχέσειςΤουρκίαΡετζέπ Ταγίπ Ερντογάνειδήσεις τώραΚυριάκος Μητσοτάκης