Κόσμος|12.12.2023 00:30
Κουλέμπα: Η Ουκρανία έκανε αυτά που της ζητήθηκαν από την Κομισιόν - Περιμένουμε το ίδιο από την ΕΕ
Newsroom«Η Ουκρανία έχει κάνει αυτά που έπρεπε και το ίδιο αναμένει από την ΕΕ», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Ντμίτρο Κουλέμπα από τις Βρυξέλλες.
Όπως σημείωσε προσερχόμενος στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων, η Ουκρανία πέρασε τους τρεις από τέσσερις νόμους που ζήτησε η Κομισιόν από το Κίεβο. Ειδικότερα, οι δύο αφορούν στην καταπολέμηση της διαφθοράς και ο τρίτος την εκπαίδευση και συγκεκριμένα τη γλώσσα για τις μειονότητες.
«Ήρθα εδώ με ξεκάθαρο μήνυμα, αυτό της δέσμευσης της Ουκρανίας να κάνει τη δουλειά που πρέπει για να ανοίξουν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις» επισήμανε ο Ντμίτρο Κουλέμπα και προσέθεσε ότι το Κίεβο αναμένει από την ΕΕ μία απόφαση που δείχνει ότι εκτιμά την προσπάθεια που κάνει.
Διαβάστε ακόμη
- «Διψασμένος» αέρας και εκρηκτικό κοκτέιλ πυρκαγιών: Γιατί η σημερινή μέρα είναι η πιο επικίνδυνη - Τι αλλάζει τις επόμενες ώρες
- Δολοφονία στον Άγιο Παντελεήμονα: Από πολλαπλές κακώσεις στο κεφάλι και τον θώρακα ο θάνατος του Γεωργίου
- Πώς απαντά η κυβέρνηση στα σενάρια περί μετεκλογικών συνεργασιών
- «Ανθρώπινα ψυγεία»: Ιαπωνική εταιρεία λανσάρει... προσωπικούς καταψύκτες για αντιμετώπιση της ζέστης