Κόσμος|14.12.2023 21:21

Διακρατικό δίκτυο ετοίμαζε επιθέσεις κατά εβραϊκών χώρων στην Ευρώπη - Συλλήψεις σε Δανία, Γερμανία και Ολλανδία

Newsroom

Οι γερμανικές Αρχές ανακοίνωσαν ότι συνέλαβαν τέσσερεις ανθρώπους που φέρονται να είναι μέλη της Χαμάς και να ετοίμαζαν επίθεση κατά εβραϊκών χώρων στη Γερμανία. 

Την ίδια ώρα, οι δανέζικες αρχές ανακοίνωσαν ότι συνέλαβαν τρεις υπόπτους για τρομοκρατική ενέργεια. Δεν δόθηκαν στη δημοσιότητα περαιτέρω πληροφορίες για την τρομοκρατική ενέργεια που φέρονται να προετοίμαζαν. Ο Flemming Drejer, επικεφαλής της Υπηρεσίας Ασφάλειας και Πληροφοριών της Δανίας  δεν σύνδεσε τους υπόπτους με τη Χαμάς, αλλά δήλωσε ότι η αστυνομία είχε ρίξει βάρος στα εβραϊκά ιδρύματα. 

Ο  Drejer έκανε λόγο για ένα διακρατικό δίκτυο που ετοίμαζε επίθεση, κι επεσήμανε ότι είχαν διασυνδέσεις με συμμορίες εγκληματιών.  «Η ασφάλεια γύρω από εβραϊκούς χώρους θα ενισχυθεί και, όπως και οι περιπολίες στην Κοπεγχάγη», τόνισε. 

Η επικεφαλής των δανικών μυστικών υπηρεσιών Anja Dalgaard-Nielsen δήλωσε ότι η τρομοκρατική απειλή συνδέεται με τον πόλεμο Ισραήλ-Γάζας και το κάψιμο του Κορανίου στη Δανία και τη γειτονική Σουηδία.

Να σημειωθεί πως στην Ολλανδία, επίση, οι αρχές επιβεβαίωσαν ότι μετά από αίτημα της γερμανικής αστυνομίας συνέλαβαν έναν 57χρονο στο Ρότερνταμ.

ΔανίαΓερμανίαΟλλανδίαΧαμάςΠαλαιστίνηειδήσεις τώραΙσραήλ