Κόσμος|15.12.2023 20:51

Κατακραυγή: Τραυματίστηκαν δημοσιογράφοι του Al Jazeera καθώς κάλυπταν ισραηλινούς βομβαρδισμούς στη Γάζα

Newsroom

Δύο δημοσιογράφοι του Al Jazeera τραυματίστηκαν, ενώ κάλυπταν ισραηλινούς βομβαρδισμούς στην πόλη Khan Younis στη Γάζα

Ο  επικεφαλής του γραφείου του Al Jazeera στη Γάζα, Wael Dahdouh, και ο κάμεραμαν Samer Abudaqa τραυματίστηκαν από θραύσματα ισραηλινού πυραύλου, ενώ κάλυπταν αεροπορική επιδρομή  των ισραηλινών ένοπλων δυνάμεων στο σχολείο Farhana στην Khan Younis.

Ο Dahdouh υπέστη μόνο ελαφρά τραύματα στο άνω μέρος του χεριού του και  μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Nasser, ο συνάδελφος του, όμως, παρέμεινε στο σημείο για περίπου δύο ώρες, καθώς οι τραυματιοφορείς δεν μπορούσαν να  προσεγγίσουν λόγω των αδιάκοπων βομβαρδισμών.

Ο Wael Dahdouh  στα τέλη του Οκτώβρη έχασε τέσσερα μέλη της οικογένειάς του σε ισραηλινή αεροπορική επιδρομή. Πιο συγκεκριμένα, η  οικογένειά του είχε βρει καταφύγιο στον καταυλισμό Nuseirat στο κέντρο της Γάζας, όταν οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις βομβάρδισαν το σπίτι, όπου διέμεναν, σκοτώνοντας τη σύζυγό του, Um Hamza, τον 15χρονο γιο του, Mahmoud, την επτάχρονη κόρη του, Sham, και τον εγγονό του, Adam.

«Έγκλημα πολέμου η στόχευση δημοσιογράφων»

«Παρά τον θάνατο της οικογένειάς του, ανέκαμψε μέσα σε λίγα λεπτά για να κάνει ξανά τη δουλειά του. Και τώρα, ο Wael είναι το θύμα», τόνισε ο πολιτικός αναλυτής του Al Jazeera, Marwan Bishara.

Ο επικεφαλής του τμήματος Μέσης Ανατολής των Δημοσιογράφους Χωρίς Σύνορα (RSF) Jonathan Dagher, καταδίκασε την επίθεση που δέχθηκαν οι δημοσιογράφοι του Al Jazeera και υπενθύμισε ότι η στόχευση δημοσιογράφων είναι έγκλημα πολέμου. 

«Αυτό είναι, φυσικά, στο ευρύτερο πλαίσιο των ισραηλινών επιθέσεων εναντίον δημοσιογράφων», είπε ο  Dagher, μιλώντας στο Al Jazeera και πρόσθεσε ότι η ομάδα για τα δικαιώματα των μέσων ενημέρωσης θα ερευνήσει  εάν οι δημοσιογράφοι ήταν στόχος.

Να σημειωθεί ότι ο πόλεμος που μαίνεται στη Γάζα είναι ένας από τους πιο θανατηφόρος για τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ, με τουλάχιστον 63 δημοσιογράφους να έχουν χάσεις τις ζωές τους από την αρχή του πολέμου. 

Δημοσιογράφοι Χωρίς ΣύνοραΠαλαιστίνηΛωρίδα της ΓάζαςΙσραήλAl Jazeeraδημοσιογράφοι