Κόσμος|16.12.2023 22:23

Ισραηλινοί στρατιώτες μιλούν στο OPEN μετά από χερσαία επίθεση - «Επιχειρούμε ώστε να διαβεβαιώσουμε ότι όλα τα τούνελ ανατινάχτηκαν»

Newsroom

Καθώς ο ισραηλινός στρατός συνεχίζει τις χερσαίες επιχειρήσεις του στη Λωρίδα της Γάζας με την Τζαμπαλίγια να βρίσκεται στο επίκεντρο, στρατιώτες μιλούν στο OPEN για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν στο πεδίο, τη Χαμάς, τα τούνελ και τους αμάχους.

«Θα έλεγα οι υποδομές των τούνελ που είναι απέραντες και ογκώδεις και επιχειρούμε ώστε να διαβεβαιώσουμε ότι όλα τα τούνελ ανατινάχτηκαν και ότι όλες οι είσοδοι ανατινάχτηκαν και έκλεισαν. Επίσης, επιχειρούμε σε πολιτικές υποδομές όπου υπάρχουν ακόμα άμαχοι» ανέφερε διοικητή ισραηλινή ταξιαρχίας.

Είναι δύσκολο. Υπάρχουν πολλοί άμαχοι που γύρισαν στα σπίτια τους και προσπαθούμε να τους εξασφαλίσουμε συνθήκες να ζουν γιατί η ζώνη πυρός παραμένει, γίνονται σκληρές μάχες με τη Χαμάς», λένε.

Την ίδια ώρα εκτός από τους ομήρους της Χαμάς που παραμένουν στη Γάζα, υπάρχουν ακόμα αγνοούμενοι από την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου στο Ισραήλ. Μονάδα του ισραηλινού στρατού αναζητά ανθρώπινα μέλη μέσα στα κατεστραμμένα, καμμένα και χτυπημένα αυτοκίνητα, ώστε να προχωρήσει η διαδικασία της ταυτοποίησης των ανθρώπων που μένουν ακόμα αγνοούμενοι.

ΧαμάςΙσραήλστρατιώτεςειδήσεις τώρα