Κόσμος|20.12.2023 19:47

Επικοινωνία Ερντογάν – Σίσι: Τι συζητήθηκε

Μαρία Ζαχαράκη

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον πρόεδρο της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι. Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας συζητήθηκαν οι ισραηλινές επιθέσεις στα παλαιστινιακά εδάφη και οι προσπάθειες για την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα.

Η ανακοίνωση της Τουρκικής Προεδρίας

Στην ανακοίνωση της Διεύθυνσης Επικοινωνίας σχετικά με τη συνομιλία αναφέρεται: «Ο πρόεδρός μας κ. Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον πρόεδρο της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι.

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας συζητήθηκαν οι ισραηλινές επιθέσεις στα παλαιστινιακά εδάφη και οι προσπάθειες για την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα.

Ο πρόεδρος Ερντογάν δήλωσε ότι είναι σημαντικό για τις ισλαμικές χώρες να συνεχίσουν τις προσπάθειες που έχουν ξεκινήσει για να διασφαλιστεί μια μόνιμη κατάπαυση του πυρός στην ενότητα.

Επίσης, ο Τούρκος πρόεδρος ευχήθηκε καλή επιτυχία στον Σίσι, ο οποίος επανεξελέγη ως πρόεδρος της Αιγύπτου. Εξέφρασε την ευχή η νέα περίοδος να είναι ευοίωνη για τις σχέσεις Τουρκίας-Αιγύπτου».

Ρετζέπ Ταγίπ ΕρντογάνΑμπντέλ Φάταχ αλ ΣίσιΑίγυπτοςειδήσεις τώραΤουρκία