Μακρόν: «Η υποστήριξη προς το Κίεβο πρέπει να συνεχιστεί ακόμα κι αν μας κοστίζει»
NewsroomΟ πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν υπογράμμισε σήμερα ότι η Δύση δεν θα μπορούσε να αφήσει τη Ρωσία να κερδίσει τον πόλεμο στην Ουκρανία και ότι η υποστήριξη προς το Κίεβο πρέπει να συνεχιστεί έστω κι αν «μας κοστίζει».
«Εσείς που γνωρίζετε ποια είναι η ισορροπία δυνάμεων, αξιολογείτε τι δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να συμβεί και πόσο (σημαντικό είναι ότι) δεν μπορούμε να αφήσουμε τη Ρωσία να κερδίσει», είπε ο Μακρόν κατά τη συνάντησή του με γάλλους στρατιώτες στην Ιορδανία.
«Ποια θα ήταν η επόμενη μέρα για εμάς τους Ευρωπαίους; Για αυτό θα εξακολουθήσουμε να υποστηρίζουμε τους Ουκρανούς. Αυτό που κάνουμε, έστω κι αν μας κοστίζει, είναι καθοριστικό για τη μελλοντική μας ασφάλεια, για τον ρόλο μας στην Ευρώπη και για την κυριαρχία της Ουκρανίας», συμπλήρωσε ο γάλλος πρόεδρος.
Σχεδόν δύο χρόνια μετά την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, οι ισορροπίες είναι εύθραυστες μετά την αποτυχημένη αντεπίθεση που εξαπέλυσαν το καλοκαίρι οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις κι ενώ ΗΠΑ και ΕΕ καθυστερούν να αποδεσμεύσουν περαιτέρω οικονομική βοήθεια προς το Κίεβο.
- Για ποιο λόγο προφυλακίστηκε η 46χρονη για τη Marfin - Το σκεπτικό του εισαγγελέα και η νομική αντεπίθεσή της
- Χρυσός Τεντόγλου! Πρωταθλητής Ευρώπης για τέταρτη σερί φορά!
- Το βίντεο από τη μυστική μεταφορά του Τραμπ με φορτηγό τροφοδοσίας - Τι πραγματικά συνέβη στην Άγκυρα
- Αντίστροφη μέτρηση για τη σπάνια ολική έκλειψη ηλίου: Από πού θα είναι ορατή - Όσα πρέπει να γνωρίζετε