Κόσμος|22.12.2023 12:40

Δεν μπορούσε να ζει με την «αντικυβερνητική και αντιεμβολιάστρια» μητέρα του λέει το αγόρι που είχε εξαφανιστεί για 6 χρόνια

Newsroom

Την πρώτη του συνέντευξη παραχώρησε ο 17χρονος Άλεξ Μπάτι, που είχε απαχθεί από τη μητέρα του και τον παππού του όταν ήταν 11 ετών και βρέθηκε τώρα να περιφέρεται μόνος, σε δρόμο της Γαλλίας.

Η γιαγιά του αγοριού είχε την επιμέλειά του, αλλά είχε συμφωνήσει ο μικρός να πάει διακοπές στην Ισπανία με τη μητέρα και τον παππού του. Έκτοτε, δεν είχε ξανά νέα του.

Δεν μπορούσε να ζει με την «αντικυβερνητική και αντιεμβολιάστρια» μητέρα του

Ο 17χρονος επέστρεψε πλέον στη Βρετανία και αποκάλυψε ότι αποφάσισε να φύγει από το κοινόβιο όπου διέμεναν με τη μητέρα του γιατί «ήταν υπέροχος άνθρωπος, αλλά όχι καλή μαμά».

Μιλώντας στη Sun, υποστήριξε πως δεν μπορούσε να συνεχίζει να ζει με την «αντικυβερνητική και αντιεμβολιάστρια» μητέρα του, μετά από έναν καυγά που είχαν: «Τσακωθήκαμε και σκέφτηκα ότι θα φύγω, γιατί δεν μπορώ να ζω πια μαζί της».

Όπως πρόσθεσε, κουράστηκε με τη νομαδική ζωή που του είχαν επιβάλει, καθώς δεν είχε καν φίλους. «Μετακινούμασταν συνεχώς. Δεν είχα φίλους, δεν είχα κοινωνική ζωή. Δουλειά, δουλειά, δουλειά και όχι σπουδές: αυτή είναι η ζωή που φαντάζομαι πως θα είχαν εάν έμενα με τη μητέρα μου».

Πλέον είναι «εκεί που θέλει να είναι»

Όταν βρέθηκε να περιφέρεται μόνος, είπε ψέματα στον διασώστη, φοβούμενος ότι μπορεί να συλληφθούν οι συγγενείς του για απαγωγή. Είχε ισχυριστεί ότι περπατούσε τέσσερις ημέρες ώστε να μπερδέψει την αστυνομία.

«Έλεγα ψέματα γιατί προσπαθούσα να προστατεύσω τη μαμά και τον παππού μου, αλλά κατάλαβα πως μάλλον θα τους πιάσουν έτσι και αλλιώς. Προσποιήθηκα ότι το ταξίδι μου ήταν τόσο μεγάλο, γι' αυτό τον λόγο» τόνισε.

Πιστεύεται πως αυτά τα χρόνια ο 17χρονος είχε ζήσει στην Ισπανία, το Μαρόκο και τη Γαλλία. Πλέον, βρίσκεται ακριβώς «εκεί που θέλει να είναι», όπως λένε οι Αρχές.

Η μητέρα του πιστεύεται ότι ενδεχομένως έχει μετακομίσει στη Φινλανδία.

απαγωγήειδήσεις τώραΓαλλίαΒρετανία