Κόσμος|23.12.2023 17:24

Οσμή σκανδάλου στη Γαλλία: Η νέα υπουργός Υγείας δεχόταν πανάκριβα αδήλωτα δώρα - Έρευνα από τις Αρχές

Newsroom

Υπό έρευνα βρίσκεται η αναδιορισθείσα υπουργός Υγείας της Γαλλίας, καθώς κατηγορείται για αποδοχή αδήλωτων δώρων πολυτελείας την περίοδο που εργαζόταν ως φαρμακοποιός.

Σύμφωνα με το Politico, η Agnes Firmin Le Bodo είναι ύποπτη διότι φέρεται να έλαβε αδήλωτα δώρα αξίας άνω των 20.000 ευρώ μεταξύ 2015 και 2020, όταν εργαζόταν στη Νορμανδία, σύμφωνα με έρευνα του γαλλικού ιστότοπου Mediapart.

Τα πανάκριβα δώρα

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, έλαβε 21 παραδόσεις προϊόντων πολυτελείας -μεταξύ των οποίων ρολόγια, μπουκάλια σαμπάνιας, smartphones και μια τηλεόραση- κατά τη διάρκεια των εν λόγω ετών από τα εργαστήρια Urgo, τα οποία δεν δήλωσε.

Η υπόθεση εξαρτάται από τους νόμους της Γαλλίας σχετικά με τα πολυτελή δώρα,  οι οποίοι επιβάλλουν κανόνες διαφάνειας τόσο για τις εταιρείες που δίνουν δώρα όσο και για τους επαγγελματίες που τα λαμβάνουν.

Η Le Bodo ανέλαβε τον ρόλο του υπουργού Υγείας την Τετάρτη, μετά την παραίτηση του πρώην υπουργού Υγείας Ορελιέν Ρουσό λόγω του αμφιλεγόμενου νομοσχεδίου για τη μετανάστευση στη χώρα.

ειδήσεις τώρασκάνδαλοΓαλλία