Κόσμος|24.12.2023 16:41

Γολγοθάς για 100 Έλληνες μεταξύ Πράγας - Βιέννης: Αποκλείστηκαν σε λεωφορεία για 17 ώρες λόγω χιονιού

Newsroom

Σε εφιάλτη μετατράπηκε το ταξίδι των Χριστουγέννων για 100 Έλληνες επιβάτες οι οποίοι παρέμειναν εγκλωβισμένοι για 17 ώρες σε δύο διαφορετικά λεωφορεία και εν μέσω χιονοθύελλας στο εθνικό δίκτυο που οδηγεί από την Πράγα στη Βιέννη.

Επιβάτης περιέγραψε στο OPEN τις δραματικές στιγμές που βίωσαν στο λεωφορείο χωρίς νερό και φαγητό. Ανάμεσά τους βρίσκονταν αρκετά παιδιά και ηλικιωμένοι που είχαν άμεση ανάγκη από τη φαρμακευτική τους αγωγή.

«Έχει ήδη κόσμο που πρέπει να πάρει τα φάρμακά του. Έχουμε μείνει από νερά σε ένα λεωφορείο μέσα είμαστε, έχουμε από οκτώ χρονών παιδιά, μεγάλους», είπε στο OPEN επιβάτης ο οποίος βρισκόταν για ώρες παγιδευμένος στο λεωφορείο λόγω της ισχυρής χιονόπτωσης και των ατυχημάτων που είχαν σημειωθεί.

«Έχουμε ένα θέμα εδώ και πρέπει να έρθει ξηρά τροφή σε άμεση προτεραιότητα για τους επιβάτες του λεωφορείου και νερά, έχουμε μείνει και από νερά», πρόσθεσε ο ίδιος.

Το ταξίδι μέχρι τον αποκλεισμό

Οι 100 επιβάτες ταξίδεψαν το πρωί της Παρασκευής αεροπορικώς από τη Θεσσαλονίκη στην Πράγα, από εκεί επιβιβάστηκαν στα δύο λεωφορεία τουριστικού πρακτορείου και το μεσημέρι ξεκίνησαν το ταξίδι προς τη Βιέννη. Κατάφεραν να διασχίσουν ελάχιστη απόσταση και τελικά εγκλωβίστηκαν 200 χιλιόμετρα μακριά από την πρωτεύουσα της Αυστρίας.

Ένας εκ των συνοδών των επιβατών μίλησε στο OPEN για την αγωνία που ένιωσαν όταν έμειναν εκτεθειμένοι εν μέσω ακραίων καιρικών συνθηκών: «είχαμε κάποια μικρά παιδιά, δίψαγαν, φοβήθηκαν λίγο αλλά και εμείς γιατί δεν ξέραμε πότε θα τελειώσει όλο αυτό. Πάνω από ένα φορτηγά τα οποία είχαν γλιστρήσει στο χιόνι και είχαν φράξει τον δόμο, αλλά συγχρόνως φράζοντας τον δρόμο αυτά στιγμιαία, η συνεχής χιονόπτωση δημιούργησε πρόβλημα προς τα πίσω».

Ο Γολγοθάς των επιβατών έλαβε τέλος στις 2:00 τα ξημερώματα όταν συνοδεία περιπολικών και εκχιονιστικών, τα λεωφορεία ξεκίνησαν και πάλι το ταξίδι για τον προορισμό τους.

ειδήσεις τώραεπιβάτεςΠράγαΒιέννη