Κόσμος|25.12.2023 14:41

Υπόθεση Μπελέρη: Ανακαλεί την παραίτησή του ο Δήμαρχος Χειμάρρας - Κρούση Ράμα σε τρία πρόσωπα

Newsroom

Έντονο είναι το παρασκήνιο στην υπόθεση του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας, Φρέντι Μπελέρη καθώς, όπως μεταδίδουν αλβανικά μέσα, τελικά ανακάλεσε την παραίτηση του ο ηττημένος στις εκλογές, Γκέργκι Γκόρο.

Κρούση Ράμα σε τρία πρόσωπα να αναλάβουν προσωρινά τη δημαρχία

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Έφης Κουτσοκώστα για το μεσημεριανό δελτίο του OPEN, το παρασκήνιο λέει ότι, ο Έντι Ράμα, προσπαθεί να τοποθετήσει έναν εκλεκτό του στη δημαρχία και πιθανότατα αυτός είναι και ο λόγος που βλέπουμε όλα αυτά τα μπρος - πίσω του Γκόρο, που είναι και ο εκλεκτός του Αλβανού πρωθυπουργού.

Σε συνέντευξή του ο Γκόρο λέει, τώρα, ότι δεν παραιτείται -ισχυρισμούς που επιβεβαιώνει και ο περιφερειάρχης Αυλώνας.

Όπως λένε οι πληροφορίες προηγήθηκε η κρούση του Ράμα σε τρία πρόσωπα, για να αναλάβουν προσωρινά τη δημαρχία της Χειμάρρας, ωστόσο αυτά φέρονται να αρνήθηκαν να το κάνουν, με αποτέλεσμα ο Ράμα να πει στον Γκόρο, που είναι της αμέσου επιρροής του να παραμείνει στη δημαρχία μέχρι νεωτέρας. Ο ρόλος του υπηρεσιακού δημάρχου θα είναι να διοικήσει τη Χειμάρρα μέχρι την τελεσίδικη απόφαση της δίκης Μπελέρη, χρονικό διάστημα που, στην καλύτερη περίπτωση, μπορεί να διαρκέσει έναν χρόνο. Αν, τελικά, υπάρχει καταδίκη του εκλεγμένου δημάρχου, θα προκηρυχθούν εκ νέου εκλογές.

Αλβανίαειδήσεις τώραΦρέντυ ΜπελέρηςΈντι ΡάμαΧειμάρρα