Κόσμος|26.12.2023 21:25

Βανδαλισμοί, ανεξέλεγκτη κατανάλωση αλκοόλ, αγένεια: Η λίστα με τους χειρότερους τουρίστες του 2023

Newsroom

Γδύθηκαν αποκαλύπτοντας τα απόκρυφα σημεία του σώματός τους σε ιερούς χώρους, χάραξαν τα ονόματά τους σε αρχαία μνημεία, έκαναν γκράφιτι σε δημόσιους τοίχους και έθεσαν την ακεραιότητά τους σε κίνδυνο, προκειμένου να αποσπάσουν ορισμένα likes στα social media. Αυτοί είναι οι χειρότεροι τουρίστες του 2023.

Ιανουάριος

Στη Φλωρεντία, ένας αμερικανός που πιάστηκε να οδηγεί πάνω στην πεζοδρομημένη γέφυρα Πόντε Βέκιο. Η πιο διάσημη γέφυρα της Ιταλίας, κατασκευάστηκε τον Μεσαίωνα για τη σύνδεση του Παλάτσο Πίτι όπου ζούσαν οι Μέδικοι με το ανάκτορο Ουφίτσι όπου εργάζονταν. Στον αμερικανό επιβλήθηκε πρόστιμο 500 ευρώ.

Μάρτιος

Ο Yuri Chilikin, Ρώσος τουρίστας, φωτογραφήθηκε ημίγυμνος σε ιερό χώρο στο Μπαλί, και συγκεκριμένα στο όρος Agung, ένα ηφαίστειο ιερό για τον θεό Σίβα. Οι αρχές ανακοίνωσαν, τον ίδιο μήνα, ότι απαγορεύεται σε τουρίστες να νοικιάζουν μοτοσικλέτες, καθώς προκαλούσαν συχνά ατυχήματα.

Τον ίδιο μήνα, στην Ιαπωνία, άνδρες επισκέπτες του θεματικού πάρκου Ghibli Park, οποίοι έβγαζαν άσεμνες φωτογραφίες προσποιούμενοι ότι επιτίθενται σεξουαλικά σε νεαρές γυναίκες – χαρακτήρες των ταινιών

Στο Άμστερνταμ, ξεκίνησε η καμπάνια «Stay Away» για να αποτρέψει Βρετανούς άνδρες από το να έρχονται στην πρωτεύουσα για να προκαλέσουν χάος με τα μπάτσελορ πάρτι τους. Οι επίδοξοι «ταραχοποιοί», μετά από ένα ξεφάντωμα που πήγε μάλλον στραβά (ή υπερβολικά καλά) προειδοποιήθηκαν για την πιθανότητα να τους επιβληθεί πρόστιμο ή να καταλήξουν στο νοσοκομείο

Απρίλιος

Μπελάδες στο εθνικό πάρκο Lake District της Βρετανίας για ομάδα νεαρών ανδρών που αποφάσισαν να ενισχύσουν τη φυσιολατρική εμπειρία τους με  «μαγικά» μανιτάρια. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, εθελοντές διασώστες ειδοποιήθηκαν από περαστικούς που βρήκαν την παρέα που «φαινόταν να έχει αποπροσανατολιστεί».

Μάιος

Αυστριακό χωριό αποσυντονίστηκε τόσο από τους τουρίστες που τραβούσαν selfies, που έστησε έναν φράχτη για να εμποδίσει τη θέα. Πρόκειται για το Χάλστατ, το χωριό που ενέπνευσε τους δημιουργούς της ταινίας της Disney «Frozen», πληθυσμού περίπου 800 κατοίκων, που έφτασε να δέχεται περίπου 10.000 επισκέπτες την ημέρα.

Ιούνιος

Στη Ρώμη, ένας τουρίστας πιάστηκε να σκαλίζει τις λέξεις «Ivan + Hayley 23» στο Κολοσσαίο. Ο τουρίστας χαμογελούσε καθώς τον βιντεοσκοπούσαν να σκαλίζει τα ονόματα στο μνημείο ηλικίας 2.000 ετών. Μόλις μία ημέρα αργότερα, εντοπίστηκε και συνελήφθη. Ο ίδιος ικέτευσε τις αρχές να τον συγχωρέσουν, δηλώνοντας ότι δεν ήξερε πόσο παλιό είναι το μνημείο. Η δίκη του αναμένεται να γίνει το 2024.

Ιούλιος

Φαίνεται ότι το καλοκαίρι το Κολοσσαίο είχε την «τιμητική» του σε τουριστική καφρίλα αφού, και τον Ιούλιο, πιάστηκαν να χαράζουν τα ονόματά τους πάνω στο μνημείο, μία κοπέλα από την Ελβετία και, στη συνέχεια, ένας νεαρός από τη Γερμανία.

Αύγουστος

Φάρμα με ηλιοτρόπια στη Βρετανία διαπίστωσε ότι, ολοένα και περισσότεροι επισκέπτες της, πόζαραν γυμνοί ανάμεσα στα λουλούδια. Οι ιδιοκτήτες της έκτασης της Stoke Fruit Farm στο νησί Χέιλινγκ, απηύθυναν έκκληση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, να μη γδύνονται οι επισκέπτες.

Τον ίδιο μήνα, δύο Γερμανοί τουρίστες στην Ιταλία συνελήφθησαν επειδή έκαναν γκράφιτι με το όνομα της ποδοσφαιρικής τους ομάδας (Μόναχο 1860) στον 460 ετών Διάδρομο Βαζάρι της Φλωρεντίας. Οι Αρχές της χώρας ανέφεραν ότι, η ζημιά που προκάλεσαν, ήταν άνω των 9.000 ευρώ. Εν μέσω συνθηκών καύσωνα, ταυτόχρονα, μια τουρίστρια πιάστηκε να μπαίνει μέσα στη Φοντάνα ντι Τρέβι για να γεμίσει το μπουκάλι της με νερό. Το πρόστιμο για την είσοδο στο διάσημο συντριβάνι είναι 500 ευρώ. Ενώ, και στο Παρίσι, δύο μεθυσμένοι Αμερικανοί τουρίστες ξύπνησαν ένα πρωί πάνω στον Πύργο του Άιφελ.

Οκτώβριος

Στο Ισραήλ δύο ρωμαϊκά γλυπτά του δεύτερου αιώνα μ.Χ. καταστράφηκαν από έναν Αμερικανό τουρίστα. Ο άνδρας, σύμφωνα με την αστυνομία, έριξε τα αγάλματα γιατί τα θεωρούσε ειδωλολατρικά. Ο δικηγόρος του δράστη, πάντως, ισχυρίστηκε ότι, ο πελάτης του, έπασχε από το «σύνδρομο της Ιερουσαλήμ», κατά το οποίο οι τουρίστες κατακλύζονται τόσο πολύ από την Ιστορία, που αποσυνδέονται από την πραγματικότητα.

Νοέμβριος

Στις Φιλιππίνες, ένας Αμερικανός τουρίστας που έγραψε βωμολοχίες στο έντυπο εισόδου στη χώρα, με αποτέλεσμα να του απαγορευτεί δια βίου η είσοδος στη χώρα. Σύμφωνα με πληροφορίες ο 34χρονος Αμερικανός, είναι ο 44ος ξένος υπήκοος φέτος που, λόγω ασεβούς συμπεριφοράς, τού απαγορεύεται η είσοδος στη χώρα.

τουρίστεςμεθυσμένοιβανδαλισμοίειδήσεις τώρα