Κόσμος|29.12.2023 21:26

Λωρίδα της Γάζας: Ο IDF ισχυρίζεται ότι ανακάλυψε το κρησφύγετο του ηγέτη της Χαμάς – Συνδεόταν με τούνελ 218 μέτρων

Newsroom

Βίντεο που κυκλοφόρησε ο ισραηλινός στρατός (IDF), δείχνει την καταστροφή διαμερίσματος, το οποίο φέρεται να χρησιμοποιούσε ως κρυψώνα ο ηγέτης της Χαμάς, Γιαχία Σινουάρ. Ο διοικητής της 14ης Ταξιαρχίας του IDF, στο βίντεο, αναφέρει ότι, «βρήκαμε ένα πολύ σημαντικό τούνελ της Χαμάς».

Το υπόγειο του διαμερίσματος, το οποίο βρισκόταν στην πόλη της Γάζας, συνδεόταν, σύμφωνα με τους ισραηλινούς ισχυρισμούς, με ένα από τα βασικά τούνελ που χρησιμοποιούσαν τα μέλη της Χαμάς – τόσο του στρατιωτικού, όσο και του πολιτικού «βραχίονα» της οργάνωσης.

Το τούνελ, 20 μέτρα υπογείως στη Λωρίδα της Γάζας, είχε μήκος 218 μέτρα. Είχε, παράλληλα, εγκατεστημένο ηλεκτρικό δίκτυο, ενώ διέθετε υποδομές εξαερισμού και αποχέτευσης, δωμάτια προσευχής και ανάπαυσης. Η κατασκευή του ήταν τέτοια, ώστε ήταν δυνατή για τους μαχητές της Χαμάς η παραμονή αλλά και η διεξαγωγή μαχών από αυτό, για μεγάλα χρονικά διαστήματα.

Καταστροφή της υπόγειας σήραγγας

Ο διοικητής της 14ης Ταξιαρχίας, ανακοίνωσε ότι, «βρήκαμε ένα πολύ σημαντικό τούνελ της Χαμάς», ενώ πρόσθεσε πως, «το σύστημα είναι βαθύ, περισσότερο από τα άλλα». Οι IDF, πέρα από το διαμέρισμα του Γιαχία Σινουάρ, προχώρησαν και στην καταστροφή της υπόγειας σήραγγας.

ΓάζαΧαμάςτούνελΙσραήλΛωρίδα της Γάζαςειδήσεις τώραΠαλαιστίνηΠαλαιστίνιοι