Κόσμος|30.12.2023 21:53

Συγκλονιστικό βίντεο: Η στιγμή των ουκρανικών πληγμάτων στη ρωσική πόλη Μπέλγκοροντ

Newsroom

Ένα συγκλονιστικό βίντεο από κάμερα αυτοκινήτου δειχνει τη στιγμή που ουκρανικός βομβαρδισμός πλήττει τη ρωσική πόλη Μπέλγκοροντ. Τουλάχιστον 18 άνθρωποι σκοτώθηκαν και εκατονταδες τραυματίστηκαν από τα ουκρανικά πλήγματα στην πόλη, σύμφωνα με Ρώσους αξιωματούχους.

Τουλάχιστον 18 νεκροί

«Στο Μπέλγκοροντ, ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται σε 18 άτομα, 11 κάτοικοι τραυματίσθηκαν», αναφέρεται σε ανακοίνωση που αναρτήθηκε στο Telegram.

Σε εικόνες που δημοσιοποιήθηκαν μέσω του Ίντερνετ φαίνονται αυτοκίνητα να καίγονται, πολυκατοικίες με σπασμένους τους υαλοπίνακες των παραθύρων, καθώς και στήλες μαύρου καπνού να υψώνονται από μερικά κτίρια. Ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν «ενημερώθηκε» για την επίθεση αυτή σε «συνοικίες κατοικιών» της πόλης, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, σύμφωνα με τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας διαμήνυσε πως η φονική επίθεση στο Μπέλγκοροντ δεν θα μείνει «ατιμώρητη» και επέρριψε την ευθύνη στον ουκρανικό στρατό.

«Αυτή η επίθεση δεν θα μείνει ατιμώρητη», δήλωσε το υπουργείο μέσω της Telegram διαβεβαιώνοντας πως κατάφερε να αναχαιτίσει δύο πυραύλους και «τις περισσότερες» από τις ρουκέτες που εκτοξεύθηκαν εναντίον της πόλης.

Το Κίεβο δεν έχει ακόμα αντιδράσει στις ρωσικές κατηγορίες. Νωρίτερα ο κυβερνήτης της περιφέρειας του Μπέλγκοροντ Βιατσεσλάβ Γκλάντκοφ είχε αναφέρει το θάνατο δύο παιδιών από ουκρανικό πλήγμα στην περιφερειακή πρωτεύουσα.

Ρωσικά αντίποινα

Με μαζικό βομβαρδισμό σε μή στρατιωτικούς στόχους, σύμφωνα με το Κίεβο, ξεκίνησε η Ρωσία τα αντίποινα για την επίθεση στο Μπέλγκοροντ. Σύμφωνα με αναφορές, οι ρωσικές δυνάμεις έπληξαν με μπαράζ πυραυλικών επιθέσεων το κέντρο της δεύτερης μεγαλύτερης ουκρανικής πόλης, του Χαρκόβου.

Σύμφωνα με τις ίδιες αναφορές, επλήγη από πύραυλο το γνωστό ξενοδοχείο Kharkiv Palace, στο οποίο διαμένουν συχνά δημοσιογράφοι-ανταποκριτές ξένων δικτύων, με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για τουλάχιστον τέσσερα θύματα, δίχως να διευκρινίζουν την προέλευσή τους, αν δηλαδή ήταν υπάλληλοι του ξενοδοχείου, ή ξένοι πολίτες.

Μεταξύ άλλων, χτυπήθηκε συγκρότημα διαμερισμάτων και έχουν τραυματισθεί οκτώ άνθρωποι, ανακοίνωσε ο κυβερνήτης της περιφέρειας του Χαρκόβου.

Συνεδριάζει το συμβούλιο ασφαλείας

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ συνέρχεται στις 23.00 ώρα Ελλάδος με θέμα συζήτησης την επίθεση στο Μπέλγκοροντ, ανακοίνωσε η ρωσική αποστολή στα Ηνωμένα Εθνη.

«Σήμερα (...) θα διεξαχθεί συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ έπειτα από αίτημα της Ρωσίας για τα πλήγματα στο Μπέλγκοροντ», ανακοίνωσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η ρωσική αποστολή.

πόλεμοςειδήσεις τώραΡωσίαΟυκρανία