Κόσμος|02.01.2024 12:26

Ιαπωνία: Συγκλονιστικές εικόνες και βίντεο από το φλεγόμενο αεροσκάφος - Πώς έγινε το ατύχημα στο αεροδρόμιο

Newsroom

Ενώ η Ιαπωνία μετρά ακόμα τις πληγές της από τον ισχυρό σεισμό, συνέβη ακόμη ένα σοβαρό ατύχημα. Aεροσκάφος της εταιρείας Japan Airlines πήρε φωτιά στον διάδρομο προσγείωσης-απογείωσης του αεροδρομίου του Τόκιο, του Χανέντα, αφού φαίνεται πως συγκρούσθηκε με αεροσκάφος της Ακτοφυλακής.

Απομακρύνθηκαν οι επιβάτες - Συγκλονιστικές εικόνες 

Όπως μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο Nippon TV, ενώ οι περίπου 379 επιβαίνοντες σε αυτό έχουν απομακρυνθεί.


Πλάνα που μετέδωσε η κρατική τηλεόραση ΝΗΚ δείχνουν το αεροσκάφος να έχει τυλιχτεί στις φλόγες ενώ είναι καθηλωμένο στον διάδρομο προσγείωσης-απογείωσης του αεροδρομίου και επιβάτες του να απομακρύνονται από αυτό χρησιμοποιώντας την φουσκωτή τσουλήθρα εγκατάλειψης αεροσκάφους. Επίσης πυροσβέστες φαίνονται να βρίσκονται επί τόπου και να προσπαθούν να σβήσουν τη φωτιά. Το αεροσκάφος καταστράφηκε ολοσχερώς.

Εκπρόσωπος της Japan Airlines ανακοίνωσε ότι το αεροσκάφος είχε απογειωθεί από το αεροδρόμιο Σιν-Τσιτόζ του Χοκάιντο στη βόρεια Ιαπωνία και η φωτιά εκδηλώθηκε όταν αυτό προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Χανέντα.

Εκπρόσωπος του αεροδρομίου ανακοίνωσε παράλληλα ότι όλοι οι διάδρομοι προσγείωσης-απογείωσης έκλεισαν προσωρινά.

Αγνοούνται πέντε άτομα 

Παράλληλα, το TBS μετέδωσε ότι πέντε από τα έξι μέλη της ακτοφυλακής, που επέβαιναν στο αεροσκάφος της ακτοφυλακής, αγνοούνται.

αεροδρόμιοΙαπωνίαειδήσεις τώραΤόκιοαεροσκάφοςφωτιά