Κόσμος|02.01.2024 18:43

Βουλγαρία: Τρομακτικό τροχαίο με σύγκρουση λεωφορείου και νταλίκας – Έλληνες ανάμεσα στους τραυματίες

Newsroom
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά

Ένα σοβαρό τροχαίο ατύχημα συνέβη στη Βουλγαρία όταν λεωφορείο με εκδρομείς συγκρούστηκε με νταλίκα με αποτέλεσμα να τραυματιστούν δεκάδες. Σύμφωνα με τα βουλγαρικά ΜΜΕ, τουλάχιστον 10 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί ενώ ανάμεσά τους είναι και Έλληνες.

Το χρονικό

Το ατύχημα συνέβη στον δρόμο Μπόροβο-Βόλοβο, στην βόρεια Βουλγαρία κοντά στα σύνορα με Ρουμανία. Ένα τουριστικό λεωφορείο με ρουμάνικες πινακίδες, συγκρούστηκε με νταλίκα από Τουρκία. Το λεωφορείο βγήκε εκτός δρόμου. Από το όχημα ανασύρθηκαν 10 τραυματίες σύμφωνα με βουλγαρικά μέσα.

Και οι δύο οδηγοί βγήκαν αρνητικοί σε εξέταση για αλκοόλ και ναρκωτικά. Ο δρόμος παρέμεινε κλειστός για ώρες.

 

Συγκλονίζει μαρτυρία Έλληνα επιβάτη

Ένας εκ των επιβατών του λεωφορείου, ο Παναγιώτης Γραψάς, μίλησε στο τηλεοπτικό δίκτυο bTV, για το τροχαίο: «Δυστυχώς, είχαμε δύο ατυχήματα -ένα μικρό στη Ρουμανία και ένα δεύτερο στη Βουλγαρία. Οι περισσότεροι είμαστε καλά... Δεν ξέρω τι πήγε στραβά, ήταν κεντρικός δρόμος. Τώρα περιμένουμε να μάθουμε πώς πάνε οι νοσηλευόμενοι, καθώς και να μεταφερθούμε στη Σόφια και από εκεί στην Ελλάδα... Ήταν απίστευτα αγχωτικό, δεν αντιλαμβάνεστε τι συμβαίνει, αλλά είμαστε χαρούμενοι που είμαστε καλά», είπε ο ένας εκ των Ελλήνων εκδρομέων.

τροχαίο ατύχημαλεωφορείοειδήσεις τώραΒουλγαρία