Κόσμος|02.01.2024 21:33

Παραιτήθηκε η πρόεδρος του Χάρβαρντ: Την κατηγορούν για αντισημιτικά σχόλια

Newsroom

Παραιτήθηκε η πρόεδρος του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ, Κλοντίν Γκέι, αφού επικρίθηκε για τα σχόλιά της σχετικά με τον αντισημιτισμό στην πανεπιστημιούπολη.

Η Γκέι δεχόταν πυρά εδώ και εβδομάδες εξαιτίας του τρόπου, με τον οποίο χειρίστηκε τη διαμάχη στο Χάρβαρντ σχετικά με τον πόλεμο στη Γάζα και εξαιτίας ισχυρισμών ότι δεν παρέθετε σωστά τις πηγές στις ακαδημαϊκές εργασίες της.

Ένας από τους προκατόχους της ως Πρύτανης του Χάρβαρντ, ο Λάρι Σάμερς, επέκρινε το πανεπιστήμιο επειδή δεν μίλησε, αφού περισσότερες από 30 φοιτητικές ομάδες κατηγόρησαν το Ισραήλ αποκλειστικά για τη βία.

«Με βαριά καρδιά η απόφαση»


«Με βαριά καρδιά, αλλά με βαθιά αγάπη για το Χάρβαρντ, γράφω για να μοιραστώ ότι θα αποχωρήσω από τη θέση του προέδρου», ανέφερε η Γκέι σε δήλωσή της. «Δεν είναι μια απόφαση στην οποία κατέληξα εύκολα. Πράγματι, ήταν εξαιρετικά δύσκολη, διότι ανυπομονούσα να συνεργαστώ με τόσους πολλούς από εσάς για να προωθήσουμε τη δέσμευση για ακαδημαϊκή αριστεία που έχει ωθήσει αυτό το σπουδαίο πανεπιστήμιο μέσα στους αιώνες. Όμως, μετά από διαβούλευση με τα μέλη της Εταιρείας, κατέστη σαφές ότι είναι προς το συμφέρον του Χάρβαρντ να παραιτηθώ, ώστε η κοινότητά μας να μπορέσει να ξεπεράσει αυτή τη στιγμή της εξαιρετικής πρόκλησης με επίκεντρο το ίδρυμα και όχι κάποιο άτομο», τόνισε η Κλοντίν Γκέι.

ειδήσεις τώραΠαλαιστίνηΙσραήλαντισιμιτισμόςπρύτανηςπανεπιστήμιο Χάρβαρντ