Κόσμος|04.01.2024 11:21

Κόβει την ανάσα βίντεο από συντριβή ελικοπτέρου με τέσσερις επιβάτες στη Βραζιλία - Ένας νεκρός

Newsroom

Το βίντεο από τη στιγμή της συντριβής ελικοπτέρου, σε λίμνη στη Βραζιλία κόβει την ανάσα. Στο ελικόπτερο επέβαιναν τέσσερις άνθρωποι.

Πτώση εκτός ελέγχου

Κατά το δυστύχημα από τους επιβαίνοντες ένας έχασε τη ζωή του. Η συντριβή σημειώθηκε λίγο μετά την απογείωση, στη νότια Βραζιλία. Η απογείωση έγινε σε ελικοδρόμιο της περιοχής Καπιτόλιο και ο προορισμός του ελικοπτέρου ήταν η πόλη Πιούμι. Το ελικόπτερο, στο βίντεο από κάμερα ασφαλείας που δόθηκε στη δημοσιότητα, φαίνεται να πέφτει εκτός ελέγχου και να συντρίβεται στη λίμνη.

Τη ζωή του έχασε από τη συντριβή ο 44χρονος Βανίλτον Άλβες, τον οποίο είχε προσκαλέσει στην πτήση ο πιλότος, Λούκας Τσάβες, ο οποίος επέζησε. Τέσσερις ώρες μετά τη συντριβή εντοπίστηκε η σορός του δεμένη σε κάθισμα.

Ο πιλότος «ούρλιαζε από τον πόνο»

Στο ελικόπτερο επέβαιναν επίσης, η 22χρονη Τζούλια Μεντόντσα και ο 27χρονος σύζυγός της, Λεονάρντο Σίλβα. Ο τελευταίος έχει τραυματιστεί σοβαρότερα στη σπονδυλική στήλη. Ψαράς που βοήθησε στη διάσωση των επιζώντων, δήλωσε ότι, ο πιλότος, «ούρλιαζε από τον πόνο».

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας της Βραζιλίας, το αεροσκάφος που συνετρίβη ήταν ένα ελικόπτερο EC 120 B, κατασκευασμένο το 2009. Ανήκε, σύμφωνα με την ίδια πηγή, στον στόλο της εταιρείας Ancora MG Participacoes Societarias LTDA. Η άδεια πτήσης του έληγε τον Οκτώβριο του 2024. Ωστόσο, δεν προβλεπόταν η χρήση του ως εναέριο ταξί.

νεκρόςΒραζιλίασυντριβή ελικοπτέρουειδήσεις τώρα