Κόσμος|04.01.2024 16:17

Υπόθεση Έπσταϊν: Αδιανόητος ισχυρισμός για συμμετοχή του Στίβεν Χόκινγκ σε… όργιο

Newsroom

Νέα στοιχεία έρχονται στη δημοσιότητα μετά την δημοσιοποίηση αρχείων που έχουν σχέση με την δράση του Τζέφρι Επστάιν. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, εμπλέκεται και το όνομα του σπουδαίου φυσικού και κοσμολόγου, Στίβεν Χόκινγκ, σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα.

Το email που είχε στείλει ο Επστέιν στην Μάξγουελ 

Συγκεκριμένα, ο Επστέιν είχε πει στη συνεργό του, Γκισλέιν Μάξγουελ να προσφέρει αμοιβή σε φίλους της καταγγέλλουσας Βιρτζίνια Γκιούφρε, αν βοηθούσαν στο να αποδειχτεί ψευδείς ο ισχυρισμός της πως ο Χόκινγκ είχε εμπλακεί σε «όργιο με ανήλικες».

Τα δικαστικά έγγραφα που κυκλοφόρησαν πρόσφατα αποκαλύπτουν ότι ο παιδόφιλος χρηματιστής είχε στείλει ένα email το 2015 που έδειχνε ότι ήταν πρόθυμος να δώσει αμοιβή για να αντικρούσει τους ισχυρισμούς της γυναίκας που η οποία ήταν ένα από τα θύματά του από όταν ήταν ανήλικη.

Σε αυτό το μήνυμα ο ίδιος Επστάιν έγραφε: «Μπορείς να δώσεις αμοιβή σε οποιονδήποτε από τους φίλους, γνωστούς και συγγενείς της Βιρτζίνια που θα εμφανιστεί και θα βοηθήσει να αποδειχθεί ότι οι ισχυρισμοί της είναι ψευδείς. Οι πιο σημαντικοί είναι το δείπνο Κλίντον και η νέα εκδοχή στις Παρθένες Νήσους ότι ο Στίβεν Χόκινγκ συμμετείχε σε όργιο με ανήλικες».

Σημειώνεται πως δεν έχει αποδειχτεί ποτέ κάτι τέτοιο. 

Είχε επισκεφτεί το νησί του Επστέιν ο Χόκινγκ 

Ο σπουδαίος επιστήμονα και καθηγητής του Κέιμπριτζ είχε επισκεφθεί στο παρελθόν το ιδιωτικό νησί του Επστάιν στην Καραϊβική το 2006 στο πλαίσιο ενός συνεδρίου που χρηματοδοτήθηκε από τον δισεκατομμυριούχο, σύμφωνα με την Independent. 

Αυτό συνέβη λίγους μήνες πριν ο Επστάιν κατηγορηθεί για πρώτη φορά για σοβαρά σεξουαλικά αδικήματα κατά παιδιών.

Ο καθηγητής Χόκινγκ, ο οποίος πέθανε το 2018 σε ηλικία 76 ετών, είναι ένας από τους από 200 περίπου ανθρώπους, που είχαν κάποια σχέση με τον χρηματιστή που αυτοκτόνησε πριν γίνει η δίκη εις βάρος του.

Ανάμεσα στη λίστα, η οποία σημειώνεται πως δεν είναι των «πελατών» του, είναι ο πρίγκιπας Άντριου, ο Ντόναλντ Τραμπ, ο Μπιλ Κλίντον

ειδήσεις τώραβιασμόςΤζέφρι ΈπσταϊνΣτίβεν Χόκινγκανήλικες