Κόσμος|29.03.2019 15:40

ΗΠΑ: Ένα τέρας πίσω από υποψήφιο υπουργό - Τι μπορεί να πάει στραβά; (vid)

Newsroom

Ο David Bernhardt εκτελεί χρέη υπουργού Εσωτερικών στις ΗΠΑ. Στη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας που θα καθόριζε εάν θα λάβει επίσημα τη θέση, ο φακός της κάμερας έπιασε στο βάθος της αίθουσας ένα πράσινο τέρας. Το τέρας αυτό δεν ήταν μόνο του, είχε ολόκληρη ομάδα μαζί του. Πρόκειται για οφθαλμαπάτη ή κάτι πολύ περισσότερο; 

Στην πραγματικότητα αυτή ήταν μια πρωτότυπη διαμαρτυρία περιβαλλοντικών οργανώσεων, μεταξύ των οποίων οι Clean Water Fund, Environment America, Public Citizen και Greenpeace. Τα μέλη τους φόρεσαν πράσινες μάσκες τεράτων και πήγαν στην ακροαματική διαδικασία για να διαμαρτυρηθούν για τον υποψήφιο υπουργό Εσωτερικών.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ πρότεινε τον Bernhardt για τη θέση μετά την παραίτηση του Ryan Zinke. Ο Bernhardt, όμως, έχει δεχθεί δριμεία κριτική καθώς στο παρελθόν υπήρξε λομπίστας πετρελαϊκών εταιρειών και στηρίζει παρωχημένες ιδεολογίες σχετικά με την περιβαλλοντική πολιτική, όπως υποστηρίζουν οι διαδηλωτές. 

«Δεν θέλαμε για διακόψουμε την ακροαματική διαδικασία, αλλά για να δώσουμε ένα αίσθημα παράνοιας», δήλωσε στο Bloomberg News η Irene Kim, η γυναίκα κάτω από τη μάσκα του πράσινου τέρατος. «Κατέβαλα κάθε προσπάθεια για να μην ενοχλήσω, έμεινα κολλημένη στην καρέκλα μου, δεν έκανα καθόλου θόρυβο. Θεωρώ πως εμπνεύσαμε πολύ κόσμο και τους κάναμε να γελάσουν», πρόσθεσε. 

Για την ιστορία, εκτός από τους ακτιβιστές που βρέθηκαν στην αίθουσα, ενάντια στον Bernhardt τάχθηκαν και οι Δημοκρατικοί, χαρακτηρίζοντάς τον «έναν διεφθαρμένο αξιωματούχο». 

ΗΠΑπεριβάλλονυπουργός Εσωτερικώντέρας