Κόσμος|29.03.2019 16:40

Ερντογάν: Θα κάνουμε την Αγία Σοφία τόπο προσευχής για χριστιανούς και μουσουλμάνους

Newsroom

Τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί υποσχέθηκε για άλλη μια φορά στο εκλογικό του σώμα στην Κωνσταντινούπολη ο Τούρκος πρόεδρος, αν και πρόσθεσε ότι τώρα έχει και άλλα σχέδια για το θέμα. Να γίνει η Αγία Σοφία κοινός τόπος προσευχής για μουσουλμάνους και χριστιανούς.

«Κάναμε μεγάλη υπομονή, αλλά το ανακοίνωσα τις προάλλες. Την Αγία Σοφία – το γνωρίζετε- πριν από λίγο καιρό την μετέτρεψαν από τζαμί σε μουσείο. Τώρα κι εμείς, πρώτα ο Αλλάχ μετά τις εκλογές θα αλλάξουμε το όνομά της από μουσείο σε τζαμί».

O Toύρκος πρόεδρος, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Μαρίας Ζαχαράκη για το OPEN TV, στη συνέχεια αναφέρθηκε και σε άλλα σχέδια που έχει κατά νου: «Έχουμε κάποια σχέδια και θα τα θέσουμε κι αυτά σε εφαρμογή. Ας συνεχίσουν αυτοί να ασχολούνται με το Αλ Ακσά. Να ξέρουν ότι όπως είναι το τέμενος Αλ Ακσά ένας κοινός τόπος προσευχής και για μουσουλμάνους και για χριστιανούς, το ίδιο θα κάνουμε κι εμείς στην Αγία Σοφία».

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν καταφέρθηκε για άλλη μια φορά κατά των ΗΠΑ για τα υψίπεδα του Γκολάν, λέγοντας ότι θα υπάρξει απάντηση, ενώ υποστήριξε ότι όλοι έχουν βάλει στο στόχο την Τουρκία και θέλουν την εκδικηθούν, και στο εσωτερικό και στο εξωτερικό.

ΤουρκίαΑγία ΣοφίατζαμίΡετζέπ Ταγίπ Ερντογάν