NASA: Ζητεί 24 εθελοντές και τους πληρώνει με 16.500 ευρώ
NewsroomΗ διαστημική υπηρεσία των ΗΠΑ NASA και η ESA συνεργάστηκαν για τις ανάγκες μιας έρευνας η οποία στόχο έχει να καταδείξει πώς προσαρμόζεται το σώμα στην έλλειψη βαρύτητας.
Για τον λόγο αυτό, οι δύο υπηρεσίες ανακοίνωσαν πως ψάχνουν 24 εθελοντές οι οποίοι θα καλεστούν να περάσουν 60 ημέρες ξαπλωμέμνοι ώστε να βοηθήσουν τους επιστήμονες να κατανοήσουν πώς τα διαστημικά ταξίδια θα επηρεάσουν τους αστροναύτες. Οι συμμετέχοντας θα λάβουν 16.500 ευρώ και θα πρέπει να ταξιδέψουν μέχρι την Κολονία της Γερμανίας.
Οι 24 εθελοντές θα ταξιδέψουν μέχρι το γερμανικό αεροδιαστημικό κέντρο (DLR) ώστε να παραμείνουν στο κρεβάτι για δύο μήνες.
Όσον αφορά στις προϋποθέσεις που πρέπει να πληρούν οι συμμετέχοντες, χρειάζεται να είναι μεταξύ 24 έως 55 ετών, υγιείς και να μιλούν γερμανικά. Η έρευνα θα ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο και θα διαρκέσει συνολικά 89 ημέρες, καθώς πριν ξαπλώσουν στο κρεβάτι τους, θα περάσουν 5 ημέρες εξοικείωσης.
Με την ολοκλήρωση της κλινικής μελέτης των 60 ημερών, θα περάσουν άλλες 14 ημέρες σε αποκατάσταση, όπως κάνουν οι πραγματικοί αστροναύτες.
- Οι συνεργασίες που ταλαιπωρούν Μαξίμου και ΠΑΣΟΚ, οι 10 γαλάζιοι στη νέα δικογραφία για ΟΠΕΚΕΠΕ και το απαγορευτικό για εκλογές
- Τα «αγκάθια» που καλείται να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση - Πώς απαντάει στην κριτική για υποκλοπές, ΟΠΕΚΕΠΕ και ακρίβεια
- Η ακρίβεια «τρώει» την αύξηση των 40 ευρώ στον κατώτατο μισθό - «Είναι ανεπαρκής και φτωχή»
- Η ΟΣΥ δίνει και άλλες γραμμές στους ιδιώτες παρά τα πρόστιμα - Από την αρχή ο διαγωνισμός για τις κάμερες σε λεωφορεία