NASA: Ζητεί 24 εθελοντές και τους πληρώνει με 16.500 ευρώ
NewsroomΗ διαστημική υπηρεσία των ΗΠΑ NASA και η ESA συνεργάστηκαν για τις ανάγκες μιας έρευνας η οποία στόχο έχει να καταδείξει πώς προσαρμόζεται το σώμα στην έλλειψη βαρύτητας.
Για τον λόγο αυτό, οι δύο υπηρεσίες ανακοίνωσαν πως ψάχνουν 24 εθελοντές οι οποίοι θα καλεστούν να περάσουν 60 ημέρες ξαπλωμέμνοι ώστε να βοηθήσουν τους επιστήμονες να κατανοήσουν πώς τα διαστημικά ταξίδια θα επηρεάσουν τους αστροναύτες. Οι συμμετέχοντας θα λάβουν 16.500 ευρώ και θα πρέπει να ταξιδέψουν μέχρι την Κολονία της Γερμανίας.
Οι 24 εθελοντές θα ταξιδέψουν μέχρι το γερμανικό αεροδιαστημικό κέντρο (DLR) ώστε να παραμείνουν στο κρεβάτι για δύο μήνες.
Όσον αφορά στις προϋποθέσεις που πρέπει να πληρούν οι συμμετέχοντες, χρειάζεται να είναι μεταξύ 24 έως 55 ετών, υγιείς και να μιλούν γερμανικά. Η έρευνα θα ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο και θα διαρκέσει συνολικά 89 ημέρες, καθώς πριν ξαπλώσουν στο κρεβάτι τους, θα περάσουν 5 ημέρες εξοικείωσης.
Με την ολοκλήρωση της κλινικής μελέτης των 60 ημερών, θα περάσουν άλλες 14 ημέρες σε αποκατάσταση, όπως κάνουν οι πραγματικοί αστροναύτες.
- Μπαράζ προκλήσεων από την Άγκυρα: Η απάντηση της Αθήνας με κινήσεις σε δύο επίπεδα
- «Κουτσουρεμένο» ETCS στον σιδηρόδρομο και τηλεδιοίκηση από σήμερα με... ολίγη από τηλεγραφήματα
- Αποτροπιασμός στα Καλάβρυτα: 50χρονος άνδρας εκτέλεσε αδέσποτο σκύλο επειδή τον «ενοχλούσε»
- Συναγερμός από τον ΟΗΕ για το ισχυρότερο Ελ Νίνιο των τελευταίων 1.000 ετών: Προειδοποιήσεις για φαινόμενο «Γκοτζίλα»