Κόσμος|08.01.2024 17:00

Alaska Airlines: Δάσκαλος εντόπισε σημαντικό εύρημα από την πόρτα που αποκολλήθηκε εν πτήση

Newsroom

Δύο τηλέφωνα και ένα «βύσμα πόρτας»: αυτά είναι μερικά από τα αντικείμενα που βρέθηκαν στο Όρεγκον λίγες ημέρες μετά την απώλεια μέρους της ατράκτου της πτήσης 1282 της Alaska Airlines στα 16.000 πόδια.

Το Boeing 737 Max 9 πραγματοποίησε ασφαλή αναγκαστική προσγείωση στις 5 Ιανουαρίου, αφού ένα εξωτερικό τμήμα του αεροπλάνου ανατινάχθηκε λίγα λεπτά μετά την έναρξη της πτήσης από το Πόρτλαντ. Κανένας από τους 177 επιβαίνοντες δεν τραυματίστηκε σοβαρά από το περιστατικό.

Όμως η έρευνα συνεχίζεται για άλλα χαμένα αντικείμενα και εξαρτήματα, που πιστεύεται ότι περιλαμβάνουν ένα μαξιλάρι από το κάθισμα που βρισκόταν ακριβώς δίπλα στο τμήμα της ατράκτου που αποκολλήθηκε - το οποίο ευτυχώς δεν ήταν κατειλημμένο.

Δάσκαλος εντόπισε σημαντικό εύρημα

Ένα από τα βασικά αντικείμενα που λείπουν, το βύσμα της πόρτας, βρέθηκε από έναν δάσκαλο τοπικού σχολείου ονόματι Μπομπ, σύμφωνα με την πρόεδρο του Εθνικού Συμβουλίου Ασφάλειας Μεταφορών (NTSB) των ΗΠΑ Τζένιφερ Χόμεντι.

Η ανακάλυψη έγινε αφού αξιωματούχοι του NTSB ζήτησαν από το κοινό βοήθεια για την εύρεση του βύσματος πόρτας - ένα κομμάτι της ατράκτου βάρους 27 κιλών με παράθυρο, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως έξοδος κινδύνου σε ορισμένες διαμορφώσεις.

Πίστευαν ότι η πόρτα θα μπορούσε να έχει πέσει γύρω από την Barnes Road, κοντά στο Oregon-217 και τη γειτονιά Cedar Hills, με βάση τα δεδομένα του ραντάρ.

Boeingειδήσεις τώραBoeing 737