Κόσμος|10.01.2024 14:30

Καλιφόρνια: Ακέφαλο πτώμα που βρέθηκε σε αμπελώνα ταυτοποιήθηκε 11 χρόνια μετά

Newsroom

Ένα ακέφαλο πτώμα που είχε εντοπιστεί σε έναν αμπελώνα στην Καλιφόρνια ταυτοποήθηκε μετά από 11 χρόνια. Με τη βοήθεια ΜΚΟ, που έκανε γενεαλογική έρευνα, επιβεβαιώθηκε ότι το πτώμα ανήκει στη 64χρονη Άντα Καπλάν

Το πτώμα είχε εντοπιστεί γυμνό, κακοποιημένο τον Μάρτιο του 2011 στην πόλη Arvin. Εκτός από το κεφάλι έλειπαν οι αντίχειρες της, ενώ το σώμα είχε αποστραγγιστεί.

«Είχαμε μείνει άφωνοι. Κοιτάζαμε ο ένας τον άλλον προσπαθώντας να βάλουμε στο μυαλό μας αυτό που βλέπαμε», σχολίασε αστυνομικός που συμμετείχε στις έρευνες.

Δεν υποβλήθηκε ποτέ αναφορά για την εξαφάνιση της 

Η υπόθεση αρχειοθετήθηκε με το πτώμα να μένει στα αζήτητα. Τελικά, το 2020 η αστυνομία σύμπραξε με τη ΜΚΟ DOE DNA Project προκειμένου να ταυτοποιήσουν το θύμα.

«Η ομάδα μας εργάστηκε πολύ και σκληρά για την ταυτοποίηση», τόνισε η επικεφαλής της Μ.ΚΟ. Missy Koski και πρόσθεε «Η εβραϊκή καταγωγή Ασκενάζι είναι συχνά πολύπλοκο να αποκαλυφθεί. Όταν φέραμε έναν ειδικό στα εβραϊκά αρχεία και τη γενεαλογία, αυτό έκανε τεράστια διαφορά».

Τον Ιούλιο του 2023 εντοπίστηκαν δύο μακρινοί συγγενείς της γυναίκας, που ζούσαν στην Ανατολική Ακτή. Συμφώνησαν να δώσουν δείγμα DNA και επιτευχθεί η ταυτοποίηση της.

Να σημειωθεί ότι για την εξαφάνιση της 64χρονης δεν είχε υποβληθεί αναφορά. Ο ή οι δράστες του αποτρόπαιου εγκλήματός πιθανώς παραμένουν ελεύθεροι και το κίνητρο τους άγνωστο. 

ειδήσεις τώραΗΠΑπτώμαΚαλιφόρνια