Κόσμος|12.01.2024 12:56

Πρόεδρος τουρκικής Αμυντικής Βιομηχανίας: Τα F-16 θα παραδοθούν εντός 2024

Μαρία Ζαχαράκη

Ο πρόεδρος της τουρκικής Αμυντικής Βιομηχανίας, Χαλούκ Γκιοργκιούν, δήλωσε ότι το 2024 θα είναι μια χρονιά γεμάτη εκπλήξεις.

Στις 19 Ιανουαρίου, θα πραγματοποιηθεί η τελετή παράδοσης πλοίων του πλοίου Derya, που είναι το 2ο μεγαλύτερο πολεμικό πλοίο μετά το αεροπλανοφόρο Anadolu.

Ανακοίνωσε επίσης ότι η πρώτη πτήση του εθνικού μαχητικού Kaan θα πραγματοποιηθεί σύντομα και ότι F-16 θα παραδοθούν το 2024.

Το ελικόπτερο Gokbey θα παραδόθεί στη χωροφυλακή και θα ξεκινήσει η μαζική παραγωγή των καμερών για τα μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα.

Ο Χαλούκ Γκιοργκιούν ανέφερε ότι «το 2022 είχαμε εξαγωγές σε 170 χώρες και το 2023 σε 185 χώρες. Ο αριθμός των προϊόντων έχει επίσης αυξηθεί, εξάγουμε 230 διαφορετικούς τύπους προϊόντων"

Πλοίο Ντεριά

Το Sea Replenishment Combat Support Ship (DIMDEG) έχει σχεδιαστεί για να εφοδιάζει γρήγορα τις πλωτές μονάδες με καύσιμα και νερό, συμπεριλαμβανομένων και των δεξαμενών των ελικοπτέρων, στη θάλασσα. Εκτός από τον θαλάσσιο εφοδιασμό πολεμικών πλοίων, το DIMDEG είναι επίσης εξοπλισμένο για την εκτέλεση αποστολών στο πλαίσιο των Επιχειρήσεων Υποστήριξης Ειρήνης, Αντιμετώπισης Καταστροφών και Έκτακτης Ανάγκης και Ανθρωπιστικής Βοήθειας.

Θα παρέχει επίσης υποστήριξη για ορισμένου επιπέδου συντήρηση/επισκευή επανδρωμένων και μη επανδρωμένων υποβρυχίων και πλοίων επιφανείας, ελικοπτέρων και μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων πάνω σε πλοία.

F-16Τουρκίαειδήσεις τώρα