Κόσμος|15.01.2024 14:00

Παραλύει το Βερολίνο: 10.000 αγρότες στους δρόμους με τρακτέρ - Εντυπωσιακές εικόνες από το συλλαλητήριο

Newsroom
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά
EPA
EPA
EPA
EPA
EPA
EPA
EPA
EPA
EPA
EPA
EPA
EPA
EPA
EPA
EPA
EPA
EPA
EPA
EPA

Πάνω από 10.000 αγρότες με τα τρακτέρ τους έχουν κατακλύσει σήμερα τη γερμανική πρωτεύουσα, προκειμένου να λάβουν μέρος στο συλλαλητήριο που διοργανώνεται ενάντια στην περικοπή από την κυβέρνηση Σολτς των ενισχύσεων και κυρίως για την επιδότηση του πετρελαίου κίνησης.

Το Βερολίνο και όχι μόνο έχει παραλύσει από τα εκατοντάδες τρακτέρ ενώ τουλάχιστον 500 τρακτέρ έχουν μπλοκάρει την εμβληματική Πύλη του Βρανδεμβούργου. Μπλόκα όμως έχουν γίνει και σε κεντρικές οδικές αρτηρίες της χώρας από ανατολικά προς δυτικά, σε Αμβούργο, ΚολωνίαΒρέμη, Νυρεμβέργη και Μόναχο

Οργή για τα σχέδια λιτότητας

Οι αγρότες είναι εξοργισμένοι με τα κυβερνητικά σχέδια λιτότητας, τα οποία θα περικόψουν τις φορολογικές ελαφρύνσεις για τη γεωργία. Πολλοί έχουν προειδοποιήσει ότι θα αναγκαστούν να σταματήσουν να καλλιεργούν.

«Όλοι οι αγρότες που στέκονται εδώ ανησυχούν για τα προς το ζην, για τα προς το ζην των αγροτών... Αυτό θα σταματήσει μόνο αν η κυβέρνηση παραιτηθεί και υπάρξουν άλλες λύσεις» ανέφερε αγρότης στο CNN.

«Οι αγρότες θα πεθάνουν», δήλωσε ένας γερμανός αγρότης την Κυριακή καθώς επιβιβαζόταν σε λεωφορείο στην Κολωνία με προορισμό τη διαδήλωση. «Ο κόσμος πρέπει να καταλάβει ότι πολύ περισσότερα τρόφιμα θα εισάγονται αν δεν αποκατασταθούν οι επιδοτήσεις» πρόσθεσε.

Ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς, ο οποίος δέχεται δριμεία κριτική επειδή δεν έχει έως τώρα συναντηθεί με τους αγρότες, άφησε ελάχιστες ελπίδες για περαιτέρω παραχωρήσεις, τονίζοντας ότι «οι επιδοτήσεις δεν μπορούν να μένουν σε ισχύ επ’ αόριστον».

διαδήλωσητρακτέρειδήσεις τώραΓερμανίαΒερολίνο