Κόσμος|15.01.2024 23:27

Ευρωκοινοβούλιο: Στο εδώλιο η Ελλάδα για το κράτος Δικαίου και την ελευθερία του Τύπου

Newsroom

Η Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ενέκρινε τη Δευτέρα την πρόταση της Ευρωπαϊκής Αριστεράς και της πολιτικής ομάδας του Μακρόν Renew Europe σχετικά με ψήφισμα που αφορά την κατάσταση του κράτους Δικαίου και της ελευθερίας του Τύπου στην Ελλάδα.

Η συζήτηση έχει προγραμματιστεί για την πρώτη συνεδρίαση της Ολομέλειας του Φεβρουαρίου και θα διεξαχθεί το απόγευμα της ερχόμενης Τετάρτης. Η συζήτηση αυτή συμπίπτει με την τη στιγμή που μπαίνει στο αρχείο η πειθαρχική δίωξη κατά της πρώην εισαγγελέως της ΕΥΠ, Βασιλικής Βλάχου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η κ. Βλάχου αντιμετώπισε πειθαρχική δίωξη για την έγκριση της παρακολούθησης των κινητών τηλεφώνων του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ. Νίκου Ανδρουλάκη και του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη. Η πειθαρχική έρευνα σε βάρος της κινήθηκε μετά από απόφαση της προέδρου της Επιθεώρησης του Αρείου Πάγου, αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου Ελένης Φραγκάκη.

Η απόφαση να προχωρήσει το ψήφισμα ελήφθη σήμερα, συγκεντρώνοντας 200 ψήφους υπέρ, 119 κατά και 8 «παρών», ενώ στην ψηφοφορία συμμετείχαν συνολικά 327 ευρωβουλευτές.

κράτος δικαίουΕυρωπαϊκό ΚοινοβούλιοΕυρωκοινοβούλιοελευθερία του Τύπουειδήσεις τώρα