Έρευνα Eurostat: Οι Αυστριακοί είναι «πιο ικανοποιημένοι Ευρωπαίοι με τη ζωή τους» - Στους ουραγούς Έλληνες
NewsroomΕνδιαφέροντα και παράλληλα απογοητευτικά για την Ελλάδα είναι τα στοιχεία από έρευνα της Eurostat για το πόσο ικανοποιημένοι είναι οι Ευρωπαίοι με τη ζωή τους. Σύμφωνα με την έρευνα ο πιο ικανοποιημένος λαός είναι οι Αυστριακοί, ενώ ακολουθούν, οι Δανοί, οι Πολωνοί και οι Φινλανδοί.
Οι χώρες που βρίσκονται στην κορυφή
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, ο μέσος όρος ικανοποίησης των πολιτών σε όλες της χώρες της ΕΕ για τη ζωή τους σε μία κλίμακα από το 0 έως το 10 βρίσκεται στο 7,1, με την Ελλάδα να καταγράφει ένα από τα τρία μεγαλύτερα αρνητικά ρεκόρ.
Περισσότερο ικανοποιημένοι εμφανίζονται οι Αυστριακοί (7,9), ενώ ακολουθεί η Φινλανδία, η Πολωνία και η Ρουμανία (7,7), το Βέλγιο και η Ολλανδία (7,6).
Για 18 από τις 27 χώρες της ΕΕ η συνολική ικανοποίηση από τη ζωή αξιολογήθηκε πάνω ή ίδια με τον μέσο όρο της ΕΕ.
Στους ουραγούς οι Έλληνες
Οι Έλληνες είναι λιγότερο ευχαριστημένοι από τη ζωή τους, με τον δείκτη ικανοποίησης για το 2022, να βρίσκεται κάτω από τον μέσο όρο, στο 6,7, με τη Βουλγαρία (5,6) και τη Γερμανία (6,5) να είναι οι μοναδικές χώρες που βρίσκονται σε χαμηλότερη θέση.
Σε όλες τις χώρες, εκτός από τη Βουλγαρία, ο μέσος όρος της ικανοποίησης από τη ζωή ήταν πάνω από 6, πράγμα που σημαίνει ότι οι περισσότεροι άνθρωποι στην ΕΕ δήλωσαν μάλλον ικανοποιημένοι παρά δυσαρεστημένοι.
- Η νέα κόντρα του Δένδια με τον Μητσοτάκη, η αναβολή της μομφής που σκέφτεται το ΠΑΣΟΚ και το διάβημα της Αθήνας με την «άδεια» του Νετανιάχου
- Ζει και βασιλεύει το φακελάκι στο ΕΣΥ παρά το ιδιωτικό έργο των γιατρών - Γιατί δε μειώθηκε
- Η στρατηγική του Μαξίμου απέναντι στα νέα κόμματα- Πως διαβάζουν το νέο σκηνικό στην κυβέρνηση
- ΗΠΑ - Ιράν: Η ώρα της διπλωματίας σε έναν πόλεμο αντοχών