Κόσμος|18.01.2024 15:28

Τον υπερεθνικιστή Τουργκούτ Αλτινόκ όρισε ο Ερντογάν υποψήφιο δήμαρχο Άγκυρας

Μαρία Ζαχαράκη

Ο Τουργκούτ Αλτινόκ είναι ο άλλος «εκλεκτός» υποψήφιος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τη θέση του δημάρχου Άγκυρας. Ο Τούρκος πρόεδρος επέλεξε έναν υπερεθνικιστή υποψήφιο με επίσης ακροδεξιές καταβολές, όπως ο σημερινός δήμαρχος Μανσούρ Γιαβάς της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ο Αλτινόκ ξεκίνησε στην πολιτική του ζωή στους «Γρίζους Λύκους» ή αλλιώς «Εστίες Ιδεαλιστών».

Ο Αλτινόκ υπηρετεί επί του παρόντος ως δήμαρχος του Κετσίορεν στην Άγκυρα.

Ποιος είναι ο Τουργκούτ Αλτινόκ;

Ο Τουργκούτ Αλτινόκ γεννήθηκε το 1962 στην περιοχή Μπαλά της Άγκυρας. Ολοκλήρωσε το δημοτικό σχολείο και το γυμνάσιο στο δήμο Κετσίορεν. Σπούδασε Διεθνές Δίκαιο κι έλαβε τον τίτλο του "Καθηγητή" από το Διεθνές Επιστημονικό Κέντρο του Αζερμπαϊτζάν και το Κρατικό Πανεπιστήμιο Abay του Καζακστάν για το έργο του σχετικά με την ανάπτυξη των σχέσεων Τουρκίας-Αζερμπαϊτζάν.

Ξεκίνησε την πολιτική του καριέρα στις Εστίες των Ιδεαλιστών ή άλλως των Γκρίζων Λύκων (Ulku Ocaklar?). Σε ηλικία 22 ετών έγινε πρόεδρος της περιφερειακής οργάνωσης του Εθνικιστικού Εργατικού Κόμματος (MCP) στο Κετσίορεν και σε ηλικία 24 ετών έγινε πρόεδρος στο γραφείο της Άγκυρας και μέλος της Κεντρικής Εκτελεστικής Επιτροπής του MCP. Μετά το πραξικόπημα της 12ης Σεπτεμβρίου 1980, έγινε αναπληρωτής γενικός γραμματέας του Κόμματος Εθνικιστικού Κινήματος (MHP) σε ηλικία 27 ετών.

Στις δημοτικές εκλογές του 1994 εξελέγη για πρώτη φορά δήμαρχος του Κετσίορεν από το Εθνικιστικό Κίνημα του Ντεβλέτ Μπαχτσελί (MHP) και στις δημοτικές εκλογές του 1999 εξελέγη δήμαρχος του Κετσίορεν από το Κόμμα Αρετής. Ο Αλτινόκ εξελέγη δήμαρχος του Κετσίορεν στις δημοτικές εκλογές του 2004 με το κυβερνών κόμμα AKΡ και επανεξελέγη δήμαρχος του Κετσίορεν στις τελευταίες αυτοδιοικητικές εκλογές που διεξήχθησαν στις 31 Μαρτίου 2019.

Ο Τουργκούτ Αλτινόκ με το σύνθημα του Hac? Bektas-? Veli "Ας είμαστε ένα, ας είμαστε μαζί, ας είμαστε ζωντανοί", με τα έργα αστικού μετασχηματισμού μεταμόρφωσε το Κετσίορεν, μία από τις μεγάλες παραγκουπόλεις της Τουρκίας, σε πρότυπο αναδομημένης πόλης όχι μόνο στην Άγκυρα αλλά και στην Τουρκία.

Ο Τουργκούτ Αλτινόκ είναι παντρεμένος και έχει 4 παιδιά.

Ο Χαμζά Νταγ υποψήφιος του ΑΚΡ στη Σμύρνη

Ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν ανακοίνωσε επίσης ότι ο Χαμζά Νταγ είναι υποψήφιος για το δήμο της Σμύρνης, απέναντι στο σημερινό δήμαρχο Τουντς Σογιέρ του CHP, ο οποίος έχει συχνά επικριθεί ως ‘φιλέλληνας’.

Ο Χαμζά Νταγ, γεννήθηκε την 1η Μαρτίου 1980 στην περιοχή Ντεμιρτζί της Μανίσα. Αποφοίτησε από το θρησκευτικό λύκειο Simav Imam Hatip το 1996. Ολοκλήρωσε τις προπτυχιακές του σπουδές στη Νομική Σχολή του πανεπιστημίου 9η Σεπτεμβρίου το 2000. Διετέλεσε μέλος του διοικητικού συμβουλίου και αντιπρόεδρος στην τοπική οργάνωση του AKΡ Σμύρνης, ενώ στη συνέχεια εξελέγη πρόεδρος της νεολαίας του κυβερνώντος κόμματος το 2008.

Στις εκλογές του 2011, ο Νταγ εξελέγη βουλευτής Σμύρνης και επανεξελέγη βουλευτής Σμύρνης και στις 3 επόμενες βουλευτικές εκλογές. Κατά τη διάρκεια της βουλευτικής του θητείας, διετέλεσε μέλος της επιτροπής Διερεύνησης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και της επιτροπής Σχεδίου και Προϋπολογισμού.

Από το 2014, ο Χαμζά Νταγ είναι μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου Αποφάσεων και Διαχείρισης του Κόμματος AKΡ (MKYK) και διετέλεσε αντιπρόεδρος της Μονάδας Εκλογικών Υποθέσεων μεταξύ 2014-2017.

Από τις 24 Μαρτίου 2021 υπηρετεί ως αναπληρωτής πρόεδρος υπεύθυνος για την Επικοινωνία και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Ο Χαμζά Νταγ είναι παντρεμένος και έχει 4 παιδιά.

Άλλαξε όλους τους δημάρχους στις σεισμόπληκτες περιοχές

Αξιοσημείωτο ότι κατά την ανακοίνωση των υποψηφίων των άλλων δήμων της χώρας, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν ξαναόρισε υποψήφιους τους σημερινοόυς δημάρχους των σεισμόπληκτων περιοχών.

Ο Τούρκος πρόεδρος όρισε νέα ονόματα για τις πόλεις Καχραμάνμαράς, Μαλάτια, Σαγγάριο, Αντίγιαμάν, Καραμπούκ και Κιλίς

Ερντογάν: Οι ιμπεριαλιστές δεν μας γνωρίζουν καλά 

Πριν ανακοινώσει τον υποψήφιο για το δήμο της Άγκυρας, ο Τούρκος πρόεδρος άφησε νέες αιχμές κατά των ‘ιμπεριαλιστών’ Αμερικανών, εξυψώνοντας το εθνικιστικό αίσθημα στη σκιά του πολέμου στη Γάζα.

«Δεν θα υποχωρήσουμε στα συμφέροντα της χώρας μας και στους στόχους του έθνους μας. Αντιμετωπίζουμε κάθε νέο εμπόδιο σε πολιτικό, διπλωματικό, οικονομικό και στρατιωτικό επίπεδο.

Νομίζουν ότι θα μας φοβίσουν, θα μας εκφοβίσουν, θα μας τρομοκρατήσουν και θα μας κάνουν να συναινέσουμε στους ιμπεριαλιστικούς τους στόχους.

Φυσικά, δεν γνωρίζουν ούτε το τουρκικό έθνος ούτε εμάς, τους απόγονούς του…

Ποτέ δεν θα καταφέρουν να μας κάνουν να κάνουμε βήμα πίσω, ποτέ δεν θα μπορέσουν να μας στρέψουν από το δρόμο μας, ποτέ δεν θα μας κάνουν να παραδοθούμε εμείς και η χώρα μας σε καμία περίπτωση.

Αργά ή γρήγορα, θα μάθουν και αυτοί ότι η Τουρκία δεν είναι πλέον μια χώρα που μπορεί να υποκύψει σε απειλές και ύπουλα παιχνίδια.

Θα διασφαλίσουμε ότι η Δημοκρατία της Τουρκίας, ο τελευταίος εκπρόσωπος της παράδοσης χιλιάδων ετών, θα παραμείνει έτσι για πάντα», δήλωσε.

εκλογέςΤουρκίαΆγκυραΡετζέπ Ταγίπ Ερντογάνειδήσεις τώρα