Κόσμος|19.01.2024 06:55

Ορφανοτροφείο-κολαστήριο στην Σκωτία: Μοναχές κακοποιούσαν και βασάνιζαν παιδιά

Newsroom

Σε τρία χρόνια φυλάκιση καταδικάστηκαν δύο μοναχές και μία φροντιστής που κακοποιούσαν ανήμπορα παιδιά σε ορφανοτροφείο της Σκωτίας. Η υπόθεση που ήρθε στο φως της δημοσιότητας για το κολαστήριο έχει σοκάρει την κοινή γνώμη.

Η Sarah McDermott, 79 ετών, η Eileen Igoe, 79 ετών, και η φροντιστής Margaret Hughes, 76 ετών, κακομεταχειρίστηκαν παιδιά στο Smyllum Park στο Lanark από το 1969 έως το 1981, όταν αυτό έκλεισε.

Σύμφωνα με το BBC, το ορφανοτροφείο έχει βρεθεί στο επίκεντρο καταγγελιών για κακοποίηση ανηλίκων, ενώ ο δικαστής δήλωσε ότι ελπίζει ότι η ποινή θα λειτουργήσει αποτρεπτικά για άλλους.

Ο δικαστής είπε ότι η «διαρκής βλάβη» και η «σοβαρή φύση» των αδικημάτων σήμαινε ότι μόνο οι ποινές φυλάκισης ήταν κατάλληλες. Πρόσθεσε ότι οι ποινές ήταν μικρότερες από ό,τι θα ήταν διαφορετικά λόγω της ηλικίας και της υγείας των γυναικών.

Συγκλονιστικές μαρτυρίες

Ορισμένοι πρώην ένοικοι δήλωσαν στο Airdrie Sheriff Court ότι είχαν υποστεί κακομεταχείριση στο Smyllum κατά τη διάρκεια της δίκης των έξι εβδομάδων.

Μια γυναίκα δήλωσε ότι ξυλοκοπήθηκε από την McDermott, από το Λονδίνο, αφού κατήγγειλε ότι είδε τον αδελφό της να κακοποιείται σεξουαλικά σε μια τουαλέτα του ορφανοτροφείου. Είπε ότι ο εθελοντής εργαζόμενος Brian Dailey, ο οποίος αργότερα φυλακίστηκε για 15 χρόνια για κακοποίηση ανηλίκων, κακοποίησε τον τρίχρονο σε μια καμπίνα.

Αλλά αντί να διερευνήσει την κακοποίηση, ο McDermott χαστούκισε το κορίτσι και της είπε ότι έφερνε τις «βρώμικες συνήθειες του σπιτιού της σε ένα καλό καθολικό μέρος».

Ο McDermott χτύπησε επίσης ένα άλλο κορίτσι με κομπολόι στο κεφάλι και το σώμα.

Η Igoe, από το Εδιμβούργο, καταδικάστηκε για κακοποίηση που περιελάμβανε την αναγκαστική σίτιση των παιδιών και το να αναγκάζει ένα από αυτά να τρώει τον ίδιο του τον εμετό, καθώς και το να χτυπάει ένα αγόρι στο κεφάλι και το σώμα.

Η Hughes, από το Lanark, άρπαξε ένα αγόρι από τα μαλλιά πριν το χτυπήσει με το χέρι της. Επίσης, ανάγκασε ένα κορίτσι να μπει σε ένα παγωμένο μπάνιο και κράτησε το κεφάλι του κάτω από το νερό.

κακοποίηση παιδιώνπαιδιάΣκωτίαειδήσεις τώραορφανοτροφείο