Κόσμος|22.01.2024 21:24

Σοκαριστική γυναικοκτονία στις ΗΠΑ: Εργαζόμενος στην Google ξυλοκόπησε τη σύζυγό του μέχρι θανάτου

Newsroom

Μέσα στο πανάκριβο σπίτι όπου ζούσαν, στις ΗΠΑ, βρέθηκε σε κατάσταση σοκ μηχανικός της Google, ο οποίος φέρεται να ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου τη σύζυγο και συνάδελφό του.

Ο άνδρας, που κατηγορείται για τη γυναικοκτονία της συζύγου του, βρέθηκε γεμάτος αίματα να «κοιτάζει άπραγος» στο κενό, με τη σορό της στο σημείο. Ο 27χρονος Λίρεν Τσεν συνελήφθη από την αστυνομία, στη Σάντα Κλάρα του Οντάριο των ΗΠΑ.

Του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για φόνο, ωστόσο η απαγγελία αναβλήθηκε γιατί νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο. Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, βρέθηκε «γεμάτος αίματα» με ένα «εξαιρετικά πρησμένο και μοβ χέρι» γονατιστός έξω από ένα υπνοδωμάτιο όπου η σύζυγός του ήταν «νεκρή στο πάτωμα».

«Τραύματα από αμβλύ αντικείμενο στο κεφάλι» 

Σύμφωνα με τον εισαγγελέα της Σάντα Κλάρα, η σύζυγός του, Xuanyi Yu, είχε «σοβαρά τραύματα από αμβλύ αντικείμενο στο κεφάλι». Γύρω στις 11 το πρωί της 16ης Ιανουαρίου και αφού είχε προηγηθεί κλήση, οι αστυνομικοί της Σάντα Κλάρα πήγαν στο σπίτι. Φίλος του Τσεν τους είπε ότι «ανησυχούσε» για το ζευγάρι, αλλά και ότι, ο Τσεν, «αρνιόταν να απαντήσει στο τηλέφωνό του ή στο κουδούνι».

Ο άντρας που ειδοποίησε την αστυνομία, είπε ότι μπορούσε να δει τον Τσεν μέσα στο σπίτι όπου ήταν «ακίνητος καθισμένος στα γόνατα, είχε τα χέρια του ψηλά και κοιτούσε άναυδος». Οι αστυνομικοί μπήκαν στο σπίτι και τον συνέλαβαν.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις από την εισαγγελία, το πτώμα της συζύγου του κατηγορούμενου βρέθηκε στην κρεβατοκάμαρα του σπιτιού, «ακριβώς πίσω» από το σημείο όπου στεκόταν ο Τσεν. «Εντόπισαν το θύμα νεκρό στο πάτωμα. Είχε σοβαρά τραύματα από αμβλύ αντικείμενο στο κεφάλι της», αναφέρεται, ενώ σημειώνεται ότι, «το δεξί χέρι του Τσεν ήταν εξαιρετικά πρησμένο και μωβ. Είχε αίμα στα ρούχα, τα πόδια, τα χέρια και τα χέρια του και γρατζουνιές στο χέρι του».

Τον περασμένο Απρίλιο, ο Τσεν και η Γιου αγόρασαν το σπίτι στο Valley Way, αξίας για 2,05 εκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με τα αρχεία ιδιοκτησίας. Το ζευγάρι εργαζόταν στην Google.

Κατά τις ανακοινώσεις του, ο εισαγγελέας τόνισε ότι, οι κλήσεις στην Άμεση Δράση για ενδοοικογενειακή βία έχουν αυξηθεί. «Οι θάνατοι από ενδοοικογενειακή βία έχουν μειωθεί στην κομητεία μας, αλλά αυτό δεν μετρά το βάθος και την καταστροφικότητα της βίας», πρόσθεσε.

Για το περιστατικό τοποθετήθηκε στη New York Post η εκπρόσωπος της Google, Μπέιλι Τόμσον. «Είμαστε σοκαρισμένοι και βαθιά θλιμμένοι από αυτό που συνέβη. Οι σκέψεις μας είναι με την οικογένειά της αυτή τη στιγμή και θα προσπαθήσουμε να παρέχουμε υποστήριξη σε αυτούς και στους συναδέλφους που βιώνουν αυτό το τραγικό γεγονός», υπογράμμισε.

googleγυναικοκτονίαειδήσεις τώραΗΠΑ