Κόσμος|22.01.2024 16:30

Πώς ένα σημείωμα έσωσε 13χρονο κορίτσι που απήχθη και κακοποιήθηκε σεξουαλικά

Newsroom

Εφιαλτικές ώρες βίωσε 13χρονο κορίτσι στα χέρια 62χρονου. Ο άνδρας δήλωσε ένοχος για την απαγωγή της ανήλικης που διασώθηκε στη Νότια Καλιφόρνια όταν περαστικός την είδε μέσα σε σταθμευμένο αυτοκίνητο.

Ο Στίβεν Ρόμπερτ Σάμπλαν, 62 ετών, από το Κλέμπερν του Τέξας, ομολόγησε ότι επιτέθηκε σεξουαλικά στο θύμα, το οποίο απήγαγε από το Τέξας και το μετέφερε στην Καλιφόρνια.

Το σημείωμα που της έσωσε τη ζωή

Το κορίτσι διασώθηκε στις 9 Ιουλίου στο Λονγκ Μπιτς, νότια του Λος Άντζελες, όταν ένας περαστικός κάλεσε την αστυνομία και ανέφερε ότι την είδε μέσα σε αυτοκίνητο να κρατάει σημείωμα με το οποίο ζητούσε βοήθεια.

Ο Σάμπλαν, ο οποίος βρίσκεται υπό ομοσπονδιακή κράτηση από τον Ιούλιο του 2023, δήλωσε ένοχος σε μία κατηγορία απαγωγής, δήλωσαν οι εισαγγελείς, σύμφωνα με το ABC News.

Το χρονικό

Τον Ιούλιο, ο Σαμπλάν παραπέμφθηκε από ομοσπονδιακό σώμα ενόρκων με την κατηγορία της απαγωγής και μεταφοράς ανηλίκου με σκοπό την άσκηση εγκληματικής σεξουαλικής δραστηριότητας.

Ένας πράκτορας του FBI έγραψε σε ένορκη βεβαίωση που υποστήριζε την ποινική δίωξη ότι το κορίτσι περπατούσε σε έναν δρόμο στο Σαν Αντόνιο στις 6 Ιουλίου, όταν ο Σαμπλάν πλησίασε, πρόταξε ένα μαύρο πιστόλι και της είπε: «Αν δεν μπεις στο αυτοκίνητο μαζί μου, θα σου κάνω κακό».

Η ακρόαση για την επιβολή της ποινής ορίστηκε για τις 25 Οκτωβρίου. Ο Σαμπλάν είναι αντιμέτωπος με ελάχιστη ποινή 20 ετών σε ομοσπονδιακή φυλακή και μέγιστη ποινή ισόβιας κάθειρξης.

Καλιφόρνιαειδήσεις τώρασεξουαλική κακοποίησηΤέξαςαπαγωγή