Κόσμος|22.01.2024 21:50

Ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ πρότεινε να μεταφερθούν οι Παλαιστίνιοι σε τεχνητό νησί στη Μεσόγειο

Newsroom

Αδιαλλαξία επιδεικνύει το Ισραήλ αρνούμενο να συναινέσει στη λύση δύο κρατών για το Παλαιστινιακό.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον Guardian, ο υπουργός Εξωτερικών πρότεινε στη συνάντηση που είχε σήμερα με  υπουργούς Εξωτερικών των 27 κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, να μεταφερθούν οι Παλαιστίνιοι σε ένα τεχνητό νησί στη Μεσόγειο.

Ο Ίσραελ Κατζ κατά τις ίδιες πληροφορίες παρουσίασε ένα βίντεο με το πρότζεκτ για το τεχνητό νησί σαν εναλλακτική λύση στην ίδρυση των δύο κρατών.

Ενόχληση στην Ευρωπαϊκή Ένωση 

Ο ύπατος Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής ΄Ένωσης Ζόζεμπ Μπορέλ επέκρινε τη στάση του Κατζ, λέγοντας ότι τα σχέδια που παρουσίασε είναι παντελώς άσχετα με τις ειρηνευτικές συνομιλίες.

«Είχαμε τη χαρά να παρακολουθήσουμε δύο πολύ ενδιαφέροντα βίντεο για δύο προτζεκτ. Ένα για ένα τεχνητό νησί, που θα χρησίμευε σαν λιμάνι και ένα για μία σιδηροδρομική γραμμή που θα συνδέει τη Μέση Ανατολή με την Ινδία. Νομίζω ότι ο υπουργός θα μπορούσε να αξιοποιήσει καλύτερα τον χρόνο του, ανησυχώντας για την ασφάλεια της χώρας του και τον υψηλό αριθμό των νεκρών στη Μέση Ανατολή και τον υψηλό αριθμό των νεκρών στη Γάζα», τόνισε.

Διαψεύδει ο Κατζ

Κύκλοι του υπουργείου Εξωτερικών του Ισραήλ διέψευσαν ότι ο υπουργός πρότεινε να μεταφερθούν οι Παλαιστίνιοι στο τεχνητό νησί. λέγοντας ότι «ποτέ δεν είπε κάτι τέτοιο και δεν υπάρχει τέτοιο σχέδιο».

ΙσραήλΧαμάςΠόλεμος στο Ισραήλειδήσεις τώραΠαλαιστίνηΖοζέπ Μπορέλ