Κόσμος|26.01.2024 12:08

Φρίκη στην Ινδία: Έπνιξαν τον 5χρονο γιο τους στον ποταμό Γάγγη - Ήθελαν να τον θεραπεύσουν από την λευχαιμία

Newsroom

Σοκ προκαλεί η κίνηση γονέων στην Ινδία να πνίξουν - από λάθος - το παιδί τους στον ποταμό Γάγγη, προσπαθώντας να το «θεραπεύσουν» από καρκίνο σε τελικό στάδιο.

Σύμφωνα με την αστυνομία και όπως αναφέρει η Daily Mail, το 5χρονο παιδί, που έπασχε από λευχαιμία, πέθανε αφού οι γονείς του το βύθισαν στον ποταμό για αρκετή ώρα, στο πλαίσιο «τελετής».

Πώς έγινε το μοιραίο

Ο οδηγός ταξί που μετέφερε την οικογένεια στον Γάγγη, δήλωσε ότι το παιδί συνοδευόταν από τους γονείς του και μια θεία του. Ο ίδιος μιλώντας σε τοπικά μέσα ανέφερε ακόμη πως το παιδάκι φαινόταν πολύ άρρωστο και πως οι γιατροί στο Δελχί είχαν εγκαταλείψει την προσπάθεια να το σώσουν – οδηγώντας έτσι την οικογένεια να λάβει απελπισμένα μέτρα.

Βίντεο ντοκουμέντο που κυκλοφόρησε δείχνει τους γονείς να ψέλνουν προσευχές καθώς η θεία κρατούσε το 5χρονο κάτω από το νερό.

Ο κόσμος που βρισκόταν στο σημείο προσπαθούσε να σταματήσει την οικογένεια, ωστόσο αυτοί συνέχισαν να κρατούν το αγόρι κάτω από το νερό, που θεωρείται ιερό για τους Ινδουιστές.

Κάποιοι επενέβησαν όταν η οικογένεια αρνήθηκε, ενώ το βίντεο δείχνει τη θεία να προσπαθεί να επιτεθεί στους θεατές καθώς προσπαθούσαν να βγάλουν το παιδί από το νερό.

Τελικά το μικρό αγοράκι ανασύρθηκε από το νερό και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου οι γιατροί ανακοίνωσαν επίσημα τον θάνατό του.

Σε ένα απόσπασμα, η θεία του αγοριού φαίνεται να φωνάζει ότι το παιδί θα επανέλθει στη ζωή. Όλα τα μέλη της οικογένειας τέθηκαν υπό κράτηση για ανάκριση.

Οι μύθοι για τον ποταμό Γάγγη  

Ο ποταμός Γάγγης, με κεντρικό ρόλο στην ιδρυτική ιστορία της Ινδίας, έχει θρησκευτική και πολιτιστική σημασία για τους Ινδουιστές.

Οι πιστοί κάνουν μπάνιο στον ποταμό και θεωρούν ότι είναι η ενσάρκωση όλων των ιερών υδάτων στη θρησκευτική μυθολογία.

Το ποτάμι πιστεύεται ότι έχει πνευματικές ιδιότητες, ικανές να ξεπλένουν τις αμαρτίες του ανθρώπου.

Ο θάνατος στις όχθες του ποταμού ή η αποτέφρωση σε κοντινή απόσταση λέγεται επίσης ότι εξασφαλίζει σωτηρία της ψυχής.

λευχαιμίαειδήσεις τώραΓάγγης ποταμόςΙνδίαπνιγμός