Κόσμος|31.03.2019 15:06

Εκλογές στην Τουρκία: Ψήφισε ο Ερντογάν - Τι δήλωσαν οι αρχηγοί των κομμάτων

Newsroom

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ψήφισε στις δημοτικές εκλογές σε ένα σχολείο στη συνοικία της Κωνσταντινούπολης Ουσκουντάρ. Ο Τούρκος πρόεδρος ανέφερε στους δημοσιογράφους ότι η ψηφοφορία "διεξάγεται ομαλά, όπως πληροφορούμαι".

Το εκλογικό του δικαίωμα άσκησε και ο ηγέτης του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος στην Άγκυρα, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, ο οποίος ευχήθηκε καλά αποτελέσματα. «Μακάρι οι πολίτες μας να εκφράσουν την επιλογή τους χωρίς να υπάρξει κανένα δυσάρεστο γεγονός. Μακάρι το τέλος να Μάρτη να σημάνει την Άνοιξη», δήλωσε ο ηγέτης της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο ηγέτης του ακροδεξιού Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης (MHP), Ντεβλέτ Μπαχτσελί, ευχήθηκε καλά αποτελέσματα σε όλα τα κόμματα. «Όλοι οι πολιτικοί σχηματισμοί κατέβαλαν τις καλύτερες προσπάθειές τους και δούλεψαν εντατικά», υπογράμμισε ο Μπαχτσελί, ο οποίος όταν ρωτήθηκε αν ψήφισε για πρώτη φορά στη ζωή του ένα άλλο κόμμα, λόγω της συμμαχίας του με τον κυβερνών κόμμα ΑΚΡ, απάντησε ότι «ψήφισα Δημοκρατία»

Η αρχηγός του Καλού Κόμματος (IYI Parti) Μεράλ Ακσενέρ στο μήνυμά της για τις εκλογές ανέφερε ότι η προεκλογική εκστρατεία ήταν μεγάλη και έντονη. «Έύχομαι σε όλους τους υποψηφίους μας καλή επιτυχία. Ελπίζω αυτές οι εκλογές να φέρουν καλά αποτελέσματα στην Τουρκία. Η Τουρκία θα είναι καλά. Η Κωνσταντινούπολη θα είναι καλά», δήλωσε μετά την ψήφο της.

Ο υποψήφιος του κυβερνητικού συνασπισμού στην Κων/λη, Μπιναλί Γιλντιρίμ, μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος, συνοδευόμενος από τη σύζυγο και τα εγγόνια του, δήλωσε ότι: «Οι εκλογές είναι η γιορτή της δημοκρατίας. Εύχομαι καλή επιτυχία στην Κωνσταντινούπολή μας και στους 39 δήμους μας. Η ενότητα και η αδελφοσύνη θα αποτελέσουν το όχημα για καλά πράγματα στην Κωνσταντινούπολη. Τώρα είναι ώρα για δουλειά. Τώρα είναι η ώρα να φέρουμε εις πέρας τα σχέδιά μας και να παράσχουμε τις υπηρεσίες μας».

Ο υποψήφιος της αντιπολίτευσης, Εκρέμ Ιμάμογλου, στην Κων/λη, εξέφρασε αντίστοιχα την ελπίδα για μια ωραία Κωνσταντινούπολη. «Ελπίζω σε μια Κωνσταντινούπολη, στην οποία θα υπάρχει δημοκρατία και θα είναι όλοι ευτυχισμένοι και γαλήνιοι», ανέφερε. Ο υποψήφιος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Άγκυρα, Μανσούρ Γιαβάς, και επικρατέστερος να κερδίσει την τουρκική πρωτεύουσα, ευχήθηκε για ένα καλό αποτέλεσμα, λέγοντας ότι η πολιτική βούληση των εκλογέων είναι η ύψιστη βούληση.

ΤουρκίαεκλογέςΡετζέπ Ταγίπ Ερντογάν