Κόσμος|30.01.2024 21:20

Αυστραλία: 29χρονη δέχτηκε επίθεση καρχαρία στο λιμάνι του Σίδνεϊ - Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο σοβαρά τραυματισμένη

Newsroom

Επίθεση καρχαρία δέχτηκε 29χρονη γυναίκα στην Αυστραλία και ενώ κολυμπούσε κοντά σε ιδιωτική προβλήτα στο λιμάνι του Σίδνεϊ, σε όχι μεγάλη απόσταση από το φημισμένο ανά την υφήλιο κτίριο της Όπερας

Σύμφωνα με αυστραλιανά ΜΜΕ η Λορίν Ο’ Νιλ δέχθηκε επίθεση από έναν ταυροκαρχαρία, (γνωστό και ως καρχαρίας του Ζαμβέζι, που ζει σε παραθαλάσσια ρηχά νερά σε ωκεανούς και ποτάμια σε όλο τον κόσμο κι είναι γνωστός για την απρόβλεπτη και συχνά επιθετική συμπεριφορά του) τη Δευτέρα.

Ο καρχαρίας δάγκωσε την 29χρονη στο πόδι τραυματίζοντάς την σοβαρά. «Η Λόρεν, το θύμα, κολύμπησε στο πλάι της αποβάθρας και προσπάθησε να βγει έξω. Το πόδι της τραυματίστηκε σοβαρά. Τα νερά πίσω της ήταν κατακόκκινα από το αίμα», δήλωσε κάτοικος της περιοχής περιγράφοντας τη φρικτή σκηνή.

Η 29χρονη διακομίστηκε σε νοσοκομείο σοβαρά τραυματισμένη όπου και νοσηλεύεται.


Ζει από τύχη

Πάντως, η νεαρή φαίνεται να ζει από τύχη καθώς κτηνίατρος έτρεξε και την βοήθησε να της δέσουν το τραύμα πριν χάσει πολύ αίμα.

«Πήραμε μερικούς επιδέσμους, και κρατήσαμε ζεστή την Λόρεν, ενώ στη συνέχεια η σύντροφός μου εφάρμοσε τον επίδεσμο για να σταματήσει η αιμορραγία», ανέφερε η σύντροφος της κτηνιάτρου, η οποία πρόσθεσε ότι αν η 29χρονη βρισκόταν πιο βαθιά στο νερό, «δεν θα είχε επιβιώσει».

Σημειώνεται ότι οι επιθέσεις καρχαριών στο λιμάνι του Σίδνεϊ είναι εξαιρετικά σπάνιες. 

ειδήσεις τώραεπίθεσηκαρχαρίαςΑυστραλία