Κόσμος|30.01.2024 13:40
Εμπρηστικός μηχανισμός σε όχημα της ελληνικής πρεσβείας στο Βερολίνο - Ποιος κρύβεται πίσω από την επίθεση
NewsroomΕπίθεση σε αυτοκίνητο της ελληνικής πρεσβείας στο Βερολίνο σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης, σημαίνοντας συναγερμό στη γερμανική αστυνομία.
Συγκεκριμένα, στο όχημα μέλους της ελληνικής πρεσβείας τοποθετήθηκε εμπρηστικός μηχανισμός με αποτέλεσμα να πιάσει φωτιά και να καταστραφεί ολοσχερώς.
Δεν είναι η πρώτη επίθεση κατά μέλους της ελληνικής πρεσβείας
Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει μια τέτοια επίθεση. Όπως αναφέρει ο Παντελής Βαλασόπουλος στο OPEN, τελευταία επίθεση έγινε τον Σεπτέμβριο του 2022. Τότε, την ευθύνη είχε αναλάβει ομάδα αναρχικών η οποία κατηγορούσε την ελληνική κυβέρνηση για διάφορα ζητήματα, μεταξύ τρων οποίων το μεταναστευτικό.
Τι ανησυχεί την αστυνομία
Αυτό που ανησυχεί τις Αρχές είναι πως φαίνεται πως τα μέλη της ελληνικής πρεσβείας παρακολουθούνται γιατί οι επιθέσεις γίνονται έξω από τα σπίτια τους.
Διαβάστε ακόμη
- Παραιτήθηκε ο γγ του υπουργείου Πολιτισμού Γιώργος Διδασκάλου, στη «σκιά» του σκανδάλου με τις πολεοδομίες
- Δεύτερη μέρα ρατσιστικού πογκρόμ στο Μπέλφαστ: Μάχες με την αστυνομία - 27 άτομα εγκατέλειψαν τα σπίτια τους
- Τον μαχαίρωσαν 25 φορές με σπασμένο γυαλί: Η «τιμωρία» φυλακισμένων σε άνδρα που σκότωσε τη 2χρονη κόρη του
- Έφτασε η μεγάλη ώρα για το Μουντιάλ 2026: Πρεμιέρα στο θρυλικό Αζτέκα με Μεξικό - Νότια Αφρική