Κόσμος|05.02.2024 18:15
«Καλπάζει» ο πληθωρισμός στην Τουρκία: Στο 64,86% τον Ιανουάριο
Μαρία ΖαχαράκηΟ ετήσιος πληθωρισμός της Τουρκίας διαμορφώθηκε στο 64,86% τον Ιανουάριο 2024, σύμφωνα με την εθνική Στατιστική Υπηρεσία, σημειώνοντας αύξηση κατά 6,7% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.
Τα ξενοδοχεία, οι καφετέριες και τα εστιατόρια σημείωσαν την υψηλότερη αύξηση σε ετήσια βάση τον μήνα με 92,27%, ενώ τα είδη ένδυσης και υπόδησης είδαν τη χαμηλότερη αύξηση με 40,62%.
Ο υπουργός Οικονομικών Μεχμέτ Σιμσέκ δήλωσε στο X ότι από τον Φεβρουάριο, αναμένει ο μηνιαίος πληθωρισμός να μειωθεί σημαντικά κι ο ετήσιος πληθωρισμός θα σημειώσει σημαντική μείωση κατά το δεύτερο εξάμηνο του έτους.
"Η διατήρηση της σταθερότητας των τιμών είναι η κύρια προτεραιότητά μας", είπε.
Διαβάστε ακόμη
- Τα μυστικά του ελληνικού σεισμικού τόξου και τα άγνωστα ρήγματα: Ο καθηγητής Γιώργος Καβύρης αποκαλύπτει
- Πάνω από 470 παιδιά ανάπηρα κάθε μήνα στη Γάζα: Οι «θαμμένες» βόμβες που θα στοιχειώνουν για χρόνια
- Κεφαλονιά: Νέα καταγγελία εις βάρος του 66χρονου λογιστή που μιλούσε με τη Μυρτώ
- Μια δουλειά είχες: Στις ΗΠΑ ετοιμάζονταν να υποδεχθούν τον βασιλιά Κάρολο με σημαίες Αυστραλίας