Κόσμος|06.02.2024 11:22

Οργή στην Ιταλία από ομαδικό βιασμό 13χρονης

Newsroom

Οργή έχει προκαλέσει στην Ιταλία ο ομαδικός βιασμός ενός 13χρονου κοριτσιού στη Σικελία, με τον αναπληρωτή πρωθυπουργό, Ματέο Σαλβίνι να ζητά για τους δράστες -που φέρεται να είναι μετανάστες από την Αίγυπτο- χημικό ευνουχισμό. Την ίδια ώρα, υπάρχουν εκκλήσεις για αυστηρότερα μέτρα κατά της σεξουαλικής βίας και της παράνομης μετανάστευσης.

Το χρονικό 

Το φρικτό περιστατικό έλαβε χώρα το βράδυ της Δευτέρας στον δημοτικό κήπο της Villa Bellini στην Κατάνια, μια αρχαία πόλη-λιμάνι στο νησί της Σικελίας.

Σύμφωνα με τις αναφορές της τοπικής αστυνομίας, η κοπέλα και ένας φίλος της, και οι δύο Ιταλοί, προσεγγίστηκαν από μια ομάδα επτά αλλοδαπών, οι οποίοι τους απείλησαν και τους επιτέθηκαν.

Ξυλοκόπησαν το αγόρι και το ακινητοποίησαν στο πάτωμα ενώ δύο από τους δράστες βίασαν το παιδί μπροστά στα μάτια των υπολοίπων. Παρά τις κραυγές του κοριτσιού και του αγοριού, κανείς δεν έσπευσε για βοήθεια.

Η αστυνομία εντόπισε και συνέλαβε τους δράστες άμεσα καθώς είχαν καταγραφεί από κάμερες ασφαλείας ενώ και τα θύματα έδωσαν την περιγραφή τους.

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα Il Giornale, οι επτά ύποπτοι είναι όλοι Αιγύπτιοι υπήκοοι ηλικίας 15 έως 18 ετών. Τέσσερις από αυτούς ήταν άνω των 18 ετών, ενώ κάποιοι είχαν τοποθετηθεί σε κέντρα υποδοχής μεταναστών για ανηλίκους.

Μετά τη σύλληψή τους, τρεις από τους υπόπτους οδηγήθηκαν στις φυλακές Piazza Lanza της Κατάνια, ένας τέθηκε σε κατ' οίκον περιορισμό και οι άλλοι τρεις επέστρεψαν στο κέντρο υποδοχής μεταναστών.

Καμία επιείκεια, λέει ο Σαλβίνι 

Η πρωθυπουργός της Ιταλίας Τζόρτζια Μελόνι εξέφρασε την αλληλεγγύη της στο νεαρό κορίτσι και την οικογένειά της, δηλώνοντας πως: «Το κράτος θα είναι παρόν και η δικαιοσύνη θα αποδοθεί».

Ο αναπληρωτής πρωθυπουργός Ματέο Σαλβίνι, ηγέτης του δεξιού κόμματος Λέγκα, ζήτησε χημικό ευνουχισμό για τους βιαστές, καθώς και την άμεση απέλαση των παράτυπων μεταναστών.

«Μην έρχεστε και μου μιλάτε για "ανοχή" ή "σφάλμα". Μπροστά σε τέτοιες φρικαλεότητες, δεν μπορεί να υπάρξει επιείκεια, αλλά μόνο μία θεραπεία: χημικός ευνουχισμός. Βασίζομαι στην πρόταση που θα καταθέσει ο Σύνδεσμος για να ψηφιστεί το συντομότερο δυνατό», δήλωσε.

ειδήσεις τώραβιασμόςΜατέο ΣαλβίνιΙταλίαανήλικηομαδικός βιασμός