Κόσμος|06.02.2024 16:12

Ερντογάν: Οι σεισμόπληκτες περιοχές... «ατμομηχανή» της Αμυντικής Βιομηχανίας

Μαρία Ζαχαράκη

Ένα νέο μεγαλόπνοο σχέδιο μετατροπής των σεισμόπληκτων περιοχών σε κέντρα παραγωγής έργων της Αμυντικής Βιομηχανίας ανακοίνωσε σήμερα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν από το επίκεντρο του φονικού σεισμού πέρυσι 6 Φεβρουαρίου, στο Καχραμάνμαράς.

Αναλυτικά οι ανακοινώσεις Ερντογάν:

«Ξεκινήσαμε ένα σχέδιο που θα συγκεντρώσει τις εγκαταστάσεις της Αμυντικής Βιομηχανίας, της ατμομηχανής της χώρας μας, στις πόλεις της σεισμικής μας ζώνης. Με βάση τον σχεδιασμό της προεδρίας της Αμυντικής Βιομηχανίας μας, δημιουργούμε μια βιομηχανική περιοχή για τη Roketsan στην Αντιόχεια. Στο Γκαζιαντέπ, έχουμε ανεγείρει μία εγκατάσταση ινών άνθρακα μέσω της Tusas.

Στο Καχραμάνμαράς, κατασκευάζουμε επίσης μια μεγάλη εγκατάσταση που θα παράγει κατασκευές της αεροπορίας μέσω της Τusas. Πολλά μηχανήματα της αεροπορίας, συμπεριλαμβανομένου του μη επανδρωμένου εναέριου οχήματός μας Anka, θα παράγονται πλέον εδώ. Με άλλα λόγια, μετατρέπουμε το Καχραμάνμαράς μας στο δεύτερο κέντρο της αμυντικής, αεροδιαστημικής και διαστημικής βιομηχανίας μετά την Άγκυρα.

Φέρνουμε στο Αντίγιαμάν, όπου θα μεταβούμε αύριο, μια μονάδα παραγωγής καλωδιακών συνδέσμων καλωδίων. Μία κοινοπραξία των εταιρειών της αμυντικής μας βιομηχανίας.

Όταν αναβαθμίσουμε τις πόλεις μας, αποκαθιστώντας μαζί τη στέγαση και την απασχόληση, ολόκληρη η χώρα θα κερδίσει μαζί σας και ολόκληρη η χώρα θα αναπτυχθεί. Αυτή είναι η ατζέντα μας», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος, ανήμερα της μαύρης επετείου των σεισμών στην κεντρική Τουρκία κι εν μέσω έντονων κοινωνικών επικρίσεων ότι δεν τήρησε τις υποσχέσεις που είχε δώσει πέρυσι για εγκατάσταση όλων των σεισμόπληκτων σε δικά τους σπίτια μέσα σε 1 χρόνο.

Τουρκίαειδήσεις τώρασεισμόςσεισμόπληκτοιΡετζέπ Ταγίπ Ερντογάν