Κόσμος|07.02.2024 19:12

Λιβύη: Εκτιμούμε τη στάση της Τουρκίας...

Μαρία Ζαχαράκη

Ο πρωθυπουργός της Λιβύης Αμπντουλχαμίντ Ντμπεϊμπά δήλωσε ότι εκτιμούν τη στάση της Τουρκίας που υποστηρίζει τη σταθερότητα στη Λιβύη.

Ο Ντμπεϊμπά συναντήθηκε με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Χακάν Φιντάν σήμερα στην πρωτεύουσα Τρίπολη. Σε δήλωση που έκανε στον λογαριασμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της πλατφόρμας με την ονομασία «Hakomitna», που πρόσκειται στην κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας της Λιβύης, αναφέρεται ότι ο Ντμπεϊμπά και ο Φιντάν συζήτησαν πολιτικά και οικονομικά θέματα, καθώς και τη συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Ντμπεϊμπά δήλωσε ότι «εκτίμησαν την υποστηρικτική στάση της Τουρκίας στη σταθερότητα στη Λιβύη και το ρόλο της στην υποστήριξη των διεθνών προσπαθειών για τη διεξαγωγή εκλογών και τον τερματισμό της μεταβατικής περιόδου».

Τι είπε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας

Ο υπουργός Εξωτερικών Φιντάν δήλωσε επίσης ότι η επίσκεψή του στη Λιβύη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της συζήτησης ορισμένων θεμάτων κοινής σημασίας, ιδίως «της κατάστασης στη Γάζα και της υποστήριξης των διεθνών προσπαθειών για τη διεξαγωγή εκλογών στη Λιβύη».

Ο Φιντάν μετέφερε επίσης τους χαιρετισμούς του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προς τον πρωθυπουργό Ντμπεϊμπά και τον λιβυκό λαό. Ο υπουργός Εξωτερικών Φιντάν έφτασε σήμερα το πρωί στην πρωτεύουσα Τρίπολη για να έχει συνομιλίες με Λίβυους αξιωματούχους στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψής του.

ΤουρκίαΛιβύηΧακάν Φιντάνειδήσεις τώρα